Ekonomist İbrahim Turhan: Mevduata sadece 4 milyar TL gitti

Ekonomist İbrahim Turhan: Mevduata sadece 4 milyar TL gitti

Ekonomist İbrahim Turhan, Dövize Endeksli Mevduat Sistemi'ne geçildiği tarihten itibaren, bireysel döviz mevduatların 500 milyon USD azaldığını, Vadeli TL mevduatlardaki artışın ise sadece 4 milyar TL olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dövize Endeksli Mevduat Sistemi'ne geçildiğini ifade etmesinden sonra döviz kuru bir gecede 18 seviyelerinden 10 seviyesine gerilemişti. Kurda dalgalanma devam ederken, yeni mevduat sistemi eleştirileri de beraberinde getirdi. Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi aynı zamanda eski Borsa İstanbul Başkanı ve Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı İbrahim Turhan, Dövize Endeksli Mevduat Sistemi'ne ilişkin 1 haftalık Döviz ve TL mevduatlarında yaşanan değişimi paylaştı. Turhan, paylaşımında perşembe gününden bu yana bireysel döviz mevduatın 500 milyon USD azaldığını, Vadeli TL mevduatlardaki artışın ise sadece 4 milyar TL olduğunu ifade etti.

"SAYILAR YALAN SÖYLEMEZ"

"Sayıları kullanarak yalan söylenebilir ama sayılar yalan söylemez" diyen Turhan'ın paylaşımı şu şekilde:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (18)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
18 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN