Türkiye enflasyonda zirveye oturdu: Arjantin'i geride bıraktık

Türkiye enflasyonda zirveye oturdu: Arjantin'i geride bıraktık

TÜİK ağustos ayı TÜFE verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon, yıllık olarak yüzde 80.21 olarak gerçekleşti. Açıklanan bu veri Türkiye'yi yüksek enflasyonda G20 ülkelerinin de zirvesine taşıdı. G20'de yılların lideri olan Arjantin ise Türkiye'den yüzde 11 daha geride kalarak 69.2 ile ikinci sırada kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre enflasyon, yıllık olarak yüzde 80,21 olarak gerçekleşti. TÜİK'e göre TÜFE Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1.46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47.85 arttı. Akademisyenlerden oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise ağustos ayı itibarıyla yıllık enflasyon oranını yüzde 181.37 olarak açıkladı. ENAG'a göre ağustos ayında TÜFE yüzde 5.86 arttı. 2022'nin başından bu yana ise bu oran yüzde 91.62 oldu.

Bu arada İngiliz haber ajansı Reuters tarafından yapılan ankete göre yıllık enflasyonun yüzde 81'i geçmesi bekleniyor.

Son veriler Türkiye'yi enflasyonda G20 ülkeleri arasında zirveye oturttu. Daha önceki yılların lideri olan Arjantin enflasyonda yüzde 69.2'de kalırken Türkiye yüzde 11 fark atarak yüzde 80.2'ye yükseldi. Bu rakam son 24 yılında zirvesini oluşturdu.

'BU MİLLET TÜİK’E GÖRE BİLE YÜZDE 80’İ YAŞIYOR'

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan da Türkiye enflasyon verilerini G20 ülkeleriyle kıyasladı. Özcan Twitter'dan yaptığı paylaşımda “Dünyanın büyük ekonomilerinin enflasyonu aşağıdaki tabloda Onlar yüzde 2.6 ile yzüde 15.1 arasında değişen enflasyonla 'boğuşuyorken' bu millet TÜİK’e göre bile yüzde 80’i yaşıyor. Size tavsiyem enflasyonla mücadele konusunda TÜİK’e aşıladığınız azim ve özgüveni biraz da TCMB’ye aşılayın” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN