Türkiye, son 50 yılda böyle enflasyon görmedi: Bir yılda 82 puanlık patlama tablosu

Türkiye, son 50 yılda böyle enflasyon görmedi: Bir yılda 82 puanlık patlama tablosu

Türkiye'de enflasyon rekor üzerine rekor kırarken yaşanan artışın tablolarda son 50 yılda bile görülmediği belirtildi. Ekonomistler, Türkiye'nin ekonomi tarihinde enflasyonun bir yılda 82 puanlık bir patlama tablosuna hiç sahip olmadığını ifade ediyor. Tablodaki artışın petrol krizi olan ne 70'lerde, ne 80'lerde ne de 90'larda yaşanmadığını ifade ederek mevcut durum için “Toplum bir yılda nasıl yoksullaştırılır dersi olarak okutulacak ileride” dedi.

Ekonomik kriz, dolardaki yükseliş Türk Lirası'ndaki değer kaybını her geçen gün büyütürken enflasyon da günden güne rekor kırıyor. İstanbul enflasyonu yüzde 99'ün üzerine çıktı.

Gelinen durumu ekonomist Uğur Gürses tablo ile değerlendirdi. Gürses Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye'nin ekonomi tarihinde, enflasyonun bir yılda 82 puanlık böyle bir patlama tablosu yok; ne petrol krizi olan 70'lerde, ne 80'lerde ne de 90'larda. Toplum bir yılda nasıl yoksullaştırılır dersi olarak okutulacak ileride” dedi.

ist.jpg

“Yıkıcı enflasyonun nişanesi olacak”

Gürses başka bir mesajında ise piyasada kullanım oranı artan en büyük banknot 200 liranın değerlendirmesini yaptı. Gürses bu paylaşımında ise şunları söyledi:

“Temmuz'da, tedavüldeki kağıt paralar içinde 200'lüklerin payı yüzde 50'ye vurdu. Önceki yıl yüzde 35, Başkanlık rejimine geçilen Haziran 2018'de yüzde 25 idi. TL'nin satın alma gücü hızla eriyor. Artık 500 ve 1000'lik banknotların çıkarılması kaçınılmaz. Yıkıcı enflasyonun nişanesi olacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN