Babacan'dan Kavcıoğlu'na enflasyon tepkisi: Ağzınızla kuş tutsanız düşüremezsiniz artık bitti

Babacan'dan Kavcıoğlu'na enflasyon tepkisi: Ağzınızla kuş tutsanız düşüremezsiniz artık bitti

Yılın üçüncü enflasyon raporunu açıklayan TCMB Başkanı Kavcıoğlu, yıl sonu için enflasyon tahminlerini 17,6 puan artışla yüzde 60,4'e yükselttiklerini bildirdi. Kavcıoğlu'nun hedefini tutarsız olarak yorumlayan DEVA Partisi, “ya tutarsa enflasyon raporu” videosu yayınladı. Babacan, “Ağızlarıyla kuş tutsalar enflasyonu asla aşağıya düşüremezler artık bitti. Onu biz düşüreceğiz. Enflasyon planlı, programlı bir ekonomi modeli ile düşer. Akılla düşer, bilimle düşer.” dedi.

Enflasyon raporunu açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun yıl sonunda yüzde 60,4 olarak gerçekleşeceğini, 2023 yıl sonunda yüzde 19,2’ye geriledikten sonra 2024 sonunda yüzde 8,8 düzeyine geleceği tahmin ettiklerini söyledi.

Son açıklanan raporda 2022 sonu için bu oran yüzde 42,8’di.

“Merkez Bankası’ndan ‘Ya Tutarsa Enflasyon Raporu” notu ile bir video yayınlayan DEVA Partisi, sosyal medya hesabından Kavcıoğlu'nun tahminlerine tepki gösterdi.

Üç ayrı TV kanalında son aylarda yapılan ve sürekli değişen enflasyon hedefleri; 28 Ocak, 28 Nisan, 28 Temmuz’da Kavcıoğlu’nun yaptığı açıklamalar ile birlikte yer aldı.

'AĞIZLARIYLA KUŞ TUTSALAR ENFLASYONU ASLA AŞAĞIYA DÜŞÜREMEZLER ARTIK BİTTİ'

Şahap Kavcıoğlu’nun sözlerinin ardından Ali Babacan’ın yaptığı açıklamaya da videoda yer verildi. Babacan, “Ağızlarıyla kuş tutsalar enflasyonu asla aşağıya düşüremezler artık bitti. Onu biz düşüreceğiz. Enflasyon planlı, programlı bir ekonomi modeli ile düşer. Akılla düşer, bilimle düşer. Enflasyon gerçek bir demokrasi ile düşer” dedi.

KAVCIOĞLU'NUN 3 TAHMİNİ DE TUTMADI

Kavcıoğlu’nun Ocaktan bu yana konuyla ilgili yaptığı üç ayrı açıklama şöyle:

“2022 yılı sonunda yüzde 23,2; 2023 yılı sonunda yüzde 8,2; 2024 yılı sonunda ise yüzde 5 seviyelerine tekabül etmektedir.” (28 Ocak)

“2022 yılı sonunda yüzde 42,8; 2023 yılı sonunda yüzde 12,9; 2024 yılı sonunda yüzde 8,3 seviyelerine tekabül etmektedir.” (28 Nisan)

“2022 yılı sonunda yüzde 60,4; 2023 yılı sonunda yüzde 19,2; 2024 yılı sonunda ise yüzde 8,8 seviyelerine tekabül etmektedir.” (28 Temmuz)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN