Vakıfbank ve Halkbank'a Varlık Fonu desteği: Son üç yılda üçüncü sermaye artırımı

Vakıfbank ve Halkbank'a Varlık Fonu desteği: Son üç yılda üçüncü sermaye artırımı

Vakıfbank ve Halkbank, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptıkları açıklamalarla 13.4 milyar liralık sermaye artırımı kararlarını duyurdu. Böylece son üç yılda kamu bankalarına üçüncü kez sermaye artışı yapılmış oldu. Artırım nedeniyle ihraç edilecek payların tamamının, iki bankanın da hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu’na tahsisli satış yöntemiyle satılacak.

Halkbank ve VakıfBank, 'tahsisli sermaye artırım' kararı aldığını duyurarak, artırımın 13.4 milyar liralık olacağını açıkladı. Ziraat Bankası'nın da yönetim kurulu kararı alarak sermaye artırımını açıklaması bekleniyor. Böylece son üç yılda kamu bankalarına üçüncü kez sermaye artışı yapılmış oldu.

VARLIK FONU'NA TAHSİSLİ SATIŞ YAPILACAK

Vakıfbank ve Halkbank, açıklamalarında, sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların tamamının iki bankanın da hakim ortağı Türkiye Varlık Fonu’na tahsisli satış yöntemiyle satılmasının planlandığı ifade edildi.

KAP açıklamasında ayrıca sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin rapor da paylaşıldı. Raporda şöyle denildi:

"İhraçtan elde edilecek sermaye artırım tutarı ve hisse senedi ihraç primleri, reel sektörün uygun şartlarda finansman ihtiyacının sağlanması amacıyla bankamızca kullandırılacak krediler ve bankacılık hizmetlerine kaynak temininde kullanılacaktır."

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN