Yarın altında film kopuyor! İslam Memiş altını olanlara seslendi: "Hazırlığınızı yapın "

Yarın altında film kopuyor! İslam Memiş altını olanlara seslendi: "Hazırlığınızı yapın "

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren yeni bir açıklamada bulundu. Özellikle altını olanlara seslenen uzman isim altın fiyatlarında tarihi fırsatların kapıda olduğunu açıkladı. “Hazırlığınızı yapın” diyen uzman isim oldukça dikkat çeken ifadeler kullandı.

Güvenli liman olarak bilinen ve çoğu kişinin yatırım aracı olarak kullandığı altın inişli çıkışlı seyrine devam ederken işin ehli olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarına önemli açıklamalarda bulundu. Altın fiyatlarında tarihi fırsatların söz konusu olduğunu Memiş, söyleyen özellikle de çarşamba günü yaşanacaklara dikkati çekti.

yeni-proje-16.jpg

GÖZLER FED’İN FAİZ KARARINDA

Uluslararası piyasaların gözü ABD Merkez Bankası FED’in açıklayacağı faiz kararında iken altın yatırımcılar ise tedirgin durumda. Özellikle de geçtiğimiz haftalarda meydana gelen rallinin ardından altın tarafının huzursuz olmasına neden oldu.

İslam Memiş ise yükselişlerin ardından düşüşlerin kapıda olduğunu belirterek 1980 destek seviyesinin takip edileceğini ifade etmişti. Söylediklerinin yaşandığını belirten uzman isim yeni uyarılar yapmaktan geri durmadı. 6 yatırımcısı için bu haftanın oldukça önemli olduğunu söyleyen Memiş, kritik açıklamalarını yaptı.

yeni-proje-13.jpg

“BU FIRSAT BİR DAHA GELMEZ”

FED’in 12-13 Aralık tarihinde toplanacağını ve Türkiye saatiyle çarşamba günü 21.00’da kararının açıklanacağını hatırlatan Memiş, yaptığı uyarılarda şu ifadelere yer verdi:

"Şu anda altın fiyatları için sudan ucuz diyebiliriz. Çok önemli ve fiyatların dalgalanacağı bir haftanın içerisindeyiz. Kısa vadeli alım-satım düşünenler için yatırım yapmanın pek mantıklı olmayacağını söyleyebilirim.

Orta ve uzun vadeli yatırımcı içinse şu anda ne alırsanız alın çok ucuz. 1980 dolarlık destek seviyesi ons altın tarafında görüldü ve artık yukarı yönlü yeni ve kalıcı hareketler yaşanacak. Altın fiyatları için 2024 yılı ile birlikte 2000 doların altının bir daha görülmeyeceğini söyleyebiliriz. Bu yüzden Fed kararının ardından yukarı yönlü bir sıçrama yaşanma ihtimaline karşılık şu anda pozisyon almak için en doğru zaman olabilir”

yeni-proje-14.jpg

ÖZELLİKLE O TARİHE DİKKAT ÇEKTİ

Açıklamaları kapsamında bu turun son tur olduğunu ifade eden uzman isim, bu haftanın alım noktasında ne alınırsa alınsın en ucuz hafta olduğunu açıkladı. Konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Bu nedenle son tur diyorum başka bir şey demiyorum. Bu hafta alım noktasında ne alırsanız alın oldukça ucuz. Şu anda borsa ve dolar ucuz ancak altın fiyatları bedava. Bunlar bu hafta oldukça ucuz. Ne alırsanız alın sepetinize çeşitli yatırım araçlarını koyun ve uzun vadeli bir bekleyişe geçin. Bu son tur arkadaşlar, 2 haftadır söylüyorum ve aralık ayının adını son tur olarak koydum.

Beklenenden çok daha büyük bir düşüş var karşımızda ve tarihi bir alım fırsatı sunuyor. Elinde altını ve gümüşü bulunanlar panikle satış yaparsa, çok büyük zarar eder. Bu fiyatlar her zaman gelecek fırsatlar değil. 2024 yılının hazırlığını yapmak lazım.

Yeni yılın ilk günlerinde, Ocak 1 itibarıyla artık ons altında 2000 dolar seviyesinin dip fiyatlar olduğunu göreceğiz. Bu kadar ucuza bir daha altın bulamazsınız. Çarşamba günü alınacak Fed kararıyla birlikte yeni bir yükseliş serisi başlayabilir. Bu nedenle dolar karşısındaki tüm varlıklar bu hafta bedava ya da çok ucuz.”

yeni-proje-15.jpg

“OCAK AYINDA UCUZA ALDIĞINIZI ANLAYACAKSINIZ”

Bu fiyatlardan altın alanların ne kadar ucuza aldıklarını ocak ayında göreceklerini ifade eden İslam Memiş, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bu fiyatlardan topladığınızda göreceksiniz ki ocak ayında çok ucuza alım yaptığınız ortaya çıkacak. Bu düşüşler alım fırsatıdır, o aylardır beklediğimiz son tur gelişmeleridir, son fırsatlardır. Bu hafta önemli veriler var. Ne çok yukarı çıkarsa paniğe kapılıp satın, ne de aşağıya inerse korkup elinizdekini çıkarın.

Sadece elinizdekilere ilave yapmak için alım yapın ancak asla altın ve gümüş varlıklarınızı bu fiyatlardan satmayın. Elinizdeki ilaveleri yükseltin, topyekün bir enstrümanda beklemeyin.

Altın fiyatları yeni yılda da düşüşler gösterecek ancak 1 düşecekse 2 artacak ve nihayetinde gelecek yıl için 2350 dolarlık ons altın beklentimiz güncelliğini koruyor. Ons tarafında yaşanacak bu yükseliş, dolar/TL paritesindeki yukarı yönlü hareketler nedeniyle gram altın fiyatlarını da tarihi rekorlara itecektir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN