Yeni asgari ücret belli oldu! Çalışanların yüzünü güldüren rakam: Tam yüzde 30 arttı

Yeni asgari ücret belli oldu! Çalışanların yüzünü güldüren rakam: Tam yüzde 30 arttı

Asgari ücret rakamı belli oldu. 2023 yılında yeni ücret takvimi açıklandı. Buna göre yeni rakamlar ve diğer detaylar...

 2023 yılında en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücret rakamları oldu. Bu yıl için asgari ücret rakamı açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonunda üçüncü kez bir araya gelip toplandırlar. Asgari ücret komisyonunun yaptığı  toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan'ın, yeni asgari ücret ücretleri ve maaşlar ile ilgili 11402 TL miktarını açıklayıp duyurdu. Ayrıca, 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteğinin de 500 TL olarak devam etmesine karar verildi. Bu rakam böyle devam edecek. İşte diğer detaylar...

asgari ücret para

2023 YILI İÇERİSİNDE YENİ ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU

Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu. Para konusunda ciddi zam bekleyen asgari ücretliler bekledikleri haberi nihayet aldı. Uzunca bir süredir asgari ücretin ne kadar olacağı konuşuluyordu. Herkesin kafası karışıktı. Artan yüksek fiyatlar ve enflasyon nedeniyle zor ve sıkıntılı günler geçiren halk için beklenen yapıldı mı? Asgari ücretin yükseltilmesi fiyatlara yansıyacak mı? Ardı arkası kesilmeyen soruların da gündeme gelmesine neden oldu. Peki şimdi asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücretle ilgili son dakika bilgileri ve güncel gelişmeleri yaşandı. Bugün gerçekleştirilen toplantıda asgari ücret için yapılacak ara zam oranı belirlendi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü kez bir araya geldi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı olan Ergün Atalay ve TİSK Başkanı olan Özgür Burak Akkol da katılım gösterdi. 

Toplantı sonucunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret rakamını açıkladı. Buna göre, 2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak asgari ücret brüt 13 bin 14 lira, net 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Ocak ayına göre yüzde 34'lük bir artış yapıldı. Yeni asgari ücretin işverene maliyeti ise 15 bin 762 lira oldu. İşte ayrıntılar...

toplu para

Ayrıca, 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteği de 500 TL miktarında belirleneceği ve miktar olarak devam edeceği belirtildi. Bu destekle, asgari ücretle geçimini sağlamakta zorlanan vatandaşlar için önemli bir destek olarak görülüyor.

Belirlenen ve açıklanana yeni asgari ücret rakamları 1 Ocak 2024'e kadar geçerliliğini koruyacak. Bakan Işıkhan, Türk-İş ve TİSK başkanlarına görüşmelerdeki uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ederek, işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanan komisyon çalışmalarından memnuniyet duyduğunu belirtti.

Türk- İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret artışının enflasyonu karşılayacak düzeyde olmasının önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçen herkese teşekkür etti. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkolun ise süreçte ve tüm zamanlar boyunca azami gayret gösterdiklerini ve sonuçtan memnun olduklarını da  ifade edip dillendirdiler. İşverenlerin bu   zorlu dönemleri atlatabilmek için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını özellikle belirtip açıkladılar. 

Bu son dakika gelişmelerinin öncesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı makamında kabul etmiş ve bunun ardından da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 1  bir toplantı gerçekleşmişti. Bu toplantıda, konuşulanlar ise  asgari ücret konusu üzerinde yoğun bir görüşme trafiği de yaşanmıştı. Asgari ücret, milyonlarca çalışanın ve ailelerinin geçimini sağlamak için önemli bir kriter olarak kabul ediliyor. Asgari ücrette yaşanan bu artış ile birlikte vatandaş geçinimini kolay sağlayacak mı yoksa enflasyon daha da fazla artarak vatandaşı zorlayacak mı? Bu sonuç ilerleyen günlerde gözükecek ve belli olacaktır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN