Endonezya'da kaybolan yolcu uçağı denize düştü

Endonezya'da kaybolan yolcu uçağı denize düştü

Endonezya’da irtibatın kesildiği Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı. Endonezya'da iç hat seferi yapan bir yolcu uçağıyla irtibat kesildi. Kalkıştan 5 dakika sonra uçakla irtibat kurulamadığını kaydeden yetkililer en son iletişimin yerel saatle 14.40'da gerçekleştiğini söyledi. Uçakta mürettebatla birlikte 62 kişi olduğu bildirildi.

Son dakika bilgisine göre, Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ve 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta’nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü belirtti. Sumadi, uçağın düştüğü bölge genelinde geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaştı.

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Jakarta yakınlarında uçağın enkazı olduğu düşünülen parçalar bulundu. Ancak konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere gör, irtibatın kesildiği yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı.

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Adita uçağın Irawati Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalandığını ifade etti.

ENKAZA AİT PARÇALAR BULUNDU

Endonezya Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (SAR) yetkilileri, uçakla ilgili kritik bir açıklama yaptı. SAR, uçağa ait olduğu düşünülen enkaza ait parçalar bulunduğunu duyurdu.

endonezyaucakkazasi-jpg2.jpg

İrtibatın kesildiği Sriwijaya Havayolları’na ait yolcu uçağının denize düştüğünden endişe ediliyor. Yerel medyada da denizde uçağa ait bazı parçaların bulunduğuna ilişkin görüntüler paylaşıldı.
endonezyaucakkazasi1.jpg

UÇAĞIN KOORDİNATININ BELİRLENMESİ İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

endonezyaucakduusmesi-001.jpg

İriwati, başkent Cakarta-Pontianak seferini yapmak üzere havalanan uçağın koordinatının belirlenmesi ve arama kurtarma çalışmalarına ilişkin hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Öte yandan uçak mürettebatı ve yolcu sayısına ilişkin henüz bilgi verilmedi.

Endonezya'da  Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing B737-500 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize çakılmıştı. Kazada, 189 kişi yaşamını yitirmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN