Endonezya'da düşen uçağın parçaları kriz merkezine getirildi

Endonezya'da düşen uçağın parçaları kriz merkezine getirildi

Endonezya’da düşen yolcu uçağına ait parçalar kriz merkezine getirilirken, geniş çaplı arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Devlet Başkanı Widodo da düşen uçağın enkazına hızlı bir şekilde ulaşılması için vatandaşlardan dua istedi.

Endonezya’da kalkıştan kısa süre sonra denize düşen Sriwijaya Havayolları'na ait yolcu uçağının ulaşılan parçaları kriz merkezine getirildi.

KARA KUTUNUN YERİ TESPİT EDİLDİ

Endonezya’da denize düşen yolcu uçağına ait kara kutunun yerinin tespit edildiği, uçağın enkazına ulaşma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Uçağa ait bazı kablo ve metal parçaları, başkent Cakarta'nın kuzeyinde yer alan Tanjung Priok Limanı’ndaki kriz merkezinde özel oluşturulan alana konuldu.

ÖZEL EKİPLER İNCELEMEYE BAŞLADI

Kısa süre alanda sergilenen parçalar daha sonra özel ekipler tarafından incelenmek üzere götürüldü.

01.jpg

Ulusal Arama Kurtarma Ajansı yetkilileri, parçaların denizin 23 metre derinliğinde bulunduğunu ve bölgede geniş çaplı arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

02.jpg

"ÜMİTLİ BİR HABER BEKLİYORUZ"

Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, çalışmaların sorunsuz bir şekilde ilerlediğini ve ümitli haber almayı beklediklerini kaydetti.

Devlet Başkanı Joko Widodo da düşen uçağın enkazına hızlı bir şekilde ulaşılması için vatandaşlardan dua istedi. 

Cakarta Emniyeti Sözcüsü Yusri Yunus, arama-kurtarma çalışmalarında yolculara ait bazı eşya ve ceset parçalarının bulunduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN