Etiyopya, Sudan'daki 60 bin vatandaşını geri getirecek

Etiyopya, Sudan'daki 60 bin vatandaşını geri getirecek

Etiyopya, ülkenin kuzeyindeki çatışmalardan kaçarak Sudan'a sığınan vatandaşlarını geri getirmek için harekete geçti.

Etiyopya Mülteciler ve Yurda Dönenler Ajansı (ARRA) Tigray'daki isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesine (TPLF) yönelik askeri operasyon sonrası bölgeden kaçan mültecilerin dönüşü için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve Dışişleri Bakanlığıyla ortak çalışma yürütüldüğünü açıkladı. 

ARRA, sayıları 60 bini geçen Etiyopyalının yurda dönüşünün sağlanmasının hedeflendiğini kaydetti. 

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed ile dün yaptığı telefon görüşmesinde Tigray'daki kriz yüzünden duyduğu endişeyi dile getirmişti.

Blinken, daha fazla insanın hayatını kaybetmesini engellemek üzere insani yardımların bölgeye girişine sorunsuz şekilde izin verilmesi çağrısında bulunmuştu.

Addis Ababa hükümeti, bir dönem Tigray eyaletini yöneten TPLF liderlerini yakalamak için bölgedeki operasyonlarını sürdürüyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN