Eurovision'a alternatif organizasyon: Globalvision

Eurovision'a alternatif organizasyon: Globalvision

İsrail'de düzenlenen ve protesto edilen Eurovision'a alternatif bir organizasyon yapmak için aktivistler harekete geçti.

Euronews'te yer alan habere göre; İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Eurovision Şarkı Yarışması finali için geri sayım başladı. Ancak İsrail'in Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerine dikkat çekmek isteyen aktivistler alternatif bir etkinlik organize ediyor: Globalvision.

BOYKOT ÇAĞRISI

Eurovision finaliyle aynı saatlerde yayınlanacak olan program, hem izleyicilere, hem de sanatçılara Tel Aviv'deki etkinliği boykot çağrısında bulunuyor.

Globalvision'un organizatörleri arasında yer alan İngiliz müzisyen Brian Eno, bu alternatif gecede İsrailli ve uluslararası sanatçılar tarafından desteklenen Filistinli yeteneklerin sahne alacağını belirtiyor.

EUROVİSİON İLE EŞ ZAMANLI YAYINLANACAK

Etkinlik Londra, Dublin, Ramallah (Batı Şeria) ve Hayfa'da (İsrail) eş zamanlı düzenlenecek; internet üzerinden canlı izlenebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN