Evde cevizli sucuk nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Evde cevizli sucuk nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Kansere karşı koruyan cevizli sucuk, artık evlerde de yapılan tatlı mı talı bir lezzet. Selenyum minerali barındıran ve birçok faydası bulunan cevizli sucuk, malzemeleri ve tarifi bakımından zor yapılan bir ürün değildir.

Su, pekmez, nişasta, ceviz, şeker, un, bir iğne ve yorgan ipliği sayesinde yapılan cevizli sucuk, her evde kolayca yapılabilecek bir tatlıdır. Eskilerden, yazın yapılır, kışa kadar kurutularak soğuk havalarda yenirdi. Eskilere nazaran günümüzde pek rağbet görmese de hem yapımının kolaylığı hem de faydaları sayesinde cevizli sucuğu hayatımızdan eksik etmememiz gerek…

CEVİZLİ SUCUK MALZEMELERİ

4 su bardağı su
3 su bardağı pekmez
Yarım su bardağı nişasta
Yarım kilo ceviz içi
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
İnce bir iğne
Yorgan ipliği

evde-cevizli-sucuk-nasil-yapilir-iste-tarifi-ve-malzemelerii.jpg

EVDE CEVİZLİ SUCUK NASIL YAPILIR? İŞTE KOLAY TARİFİ

Evde cevizli sucuk yapmak için ilk etapta cevizleri ince bir iğneye geçirdikten sonra yorgan ipliğine hizalı bir şekilde dizin. İpe dizdiğiniz cevizlerin parçalanmamaları için ince bir iğne kullanın. En önemlisi de cevizleri bir gün önceden suda bekletin.

İstediğiniz uzunluktaki iplere dizdiğiniz cevizleri kenara koyun. Ardından pekmezli karışımı hazırlayın. Su ve pekmezi bir tencerenin içine dökerek karıştırmaya başlayın ve ardından ocağın altını yakın. Su ve pekmezin karışımından 1 su bardağı kadar alın ve derin bir karıştırma kabının içine dökün. Karıştırma kabının içerisine nişasta ve unu dökerek güzelce çırpın.

Nişasta ve unun topak topak olmamasını sağlayın. Tencerede kaynayan su ve pekmezin içine şekeri dökün, ardından kaptaki unlu nişastalı karışımı tencerenin içine ekleyin. Bu bölümde tahta kaşık kullanın ve iyice karıştırın.

Pasta kreması kıvamına gelene dek tencerenizi karıştırın. Tencere kaynayınca altını söndürün. Yorgan ipliğine dizdiğiniz cevizleri tencerenin içine batırıp batırıp, çıkarın ve cevizlerin her yerine bulayın.

Tamamen karışıma bulanmış cevizli ipleri evinizde uygun olan bir yere asarak kurutmaya bırakın. Bu bölümde ipleri asmak için bir dolap içi askıdan yararlanabilirsiniz. Cevizleri astığınız yerin altına, bir tepsi koyun ya da yağlı bir kâğıt serin ki damlayan karışım etrafı kirletmesin.

CEVİZLİ SUCUK KAÇ GÜN BEKLETİLMELİ?

Cevizli ipleri 2 gün bekletin ve ardından streç filme sarın. Böylece hemen hemen 3-4 aya dek saklayabilir ya da hemen yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…

CEVİZLİ SUCUĞUN FAYDALARI

Cevizli sucuk; içerdiği S, Zn, Cu, Ca, K, P,Mg, SiO, Cl, l, CaO gibi mineraller sayesinde yüksek enerji veren bir gıdadır. Proteinler de barındıran cevizli sucukta, ADEK vitaminleri ve B grubu vitaminleri yer alır.

Enzim, hormon üretiminde, vücut su dengesinin korunmasında, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirmesinde, doku ve hücrelerinin yenilenmesinde, cevizli sucuk önemlidir.

Kalp hastalıkları, kısırlık, kanserli hastalarda görülen selenyum minerali, günlük 70-100 mcg arasında tüketilmeli. Selenyum minareli içeren cevizli sucuk, kansızlık, iktidarsızlık, kalp-damar hastalıkları, kanser sorunları çekenlere faydalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN