Faturalara zam mı gelecek? Sayaçların muayene işlemleri özel sektöre devrediliyor

Faturalara zam mı gelecek? Sayaçların muayene işlemleri özel sektöre devrediliyor

Cumhurbaşkanlığının aldığı ve Resmî Gazete’de yayınlanan kararla birlikte elektrik, su ve doğal gaz başta olmak üzere birçok sayacın periyodik muayene işlerinin özel sektöre devredileceği belirtildi.

Alınan kararın ardından muayene ücretlerinin artacağı ve elektrik, su ve doğal gaz faturalarının zamlanacağı iddia edildi. Daha önce araç muayene istasyonlarında olduğu gibi bir sistemin yapılacağı konuşulurken, özelleştirme işlemlerinin en geç 2025 yılının sonuna kadar tamamlanacağı kaydedildi.

FATURALARA ZAM MI GELECEK?

Daha evvel devlet eliyle sürdürülen işlemin özel sektöre devredilmesiyle birlikte tıpkı araç muayene istasyonlarında olduğu gibi muayene ücretlerinin yükseleceği konuşuluyor. Bu şekilde vatandaşın su, elektrik ve doğal gaz faturalarının da bu ücretten dolayı kabaracağı iddia ediliyor.

SAYAÇLARIN MUAYENE İŞLERİ ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLİYOR

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar kapsamında, bugüne dek devlet eliyle yürütülen su, elektrik ve doğal gaz başta olmak üzere tüm sayaçların periyodik muayene işleri özel sektöre devrediliyor. Özelleştirmenin ardından tıpkı araç muayene istasyonlarında olduğu gibi muayene ücretlerinin artacağı, vatandaşın su, elektrik ve doğal gaz faturalarının kabaracağı öne sürülüyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki periyodik muayene hizmetlerinin özelleştirme program ve kapsamına alındığı kaydedildi. Karara göre, hâlen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca gerçekleştirilen tüm ölçü aletlerinin belirli zamanlarla yapılması zorunlu olan muayeneleri, özelleştirme ihalesini kazanan şirkete devredilecek.

EN GEÇ 2025’İN SONUNA DEK TAMAMLANACAK

Sözcü'nün haberin göre, özelleştirme işlemleri en geç 2025’in sonuna dek tamamlanmış olacak. Sayaçlardaki kamu muayene yetkisinin özel sektöre devri, tıpkı daha evvel devletten alınıp özel sektöre verilen araç muayene istasyonlarında olduğu gibi vatandaşa ek yük getireceği belirtildi.

faturalara-zam-mi-gelecek-sayaclarin-muayene-islemleri-ozel-sektore-devrediliyorr.jpg

VATANDAŞ HABERSİZ

Zamanı gelen doğal gaz, elektrik ve su sayaçları sökülerek Sanayi Bakanlığı'nın ilgili birimlerine götürülüyor. Fakat bu işlemi vatandaş kendisi yapmadığından dolayı sayaçların muayene zamanından vatandaşın haberi bile olmuyor.

KAPSAMI GENİŞLETİLECEK Mİ?

Kararda şimdilik yalnızca periyodik muayene işlemlerinin şirketlere verileceği konuşuluyor. Fakat ileriki zamanlarda ani muayene, ilk muayene, stok muayenesi ve şikâyet muayenesinin de özelleştirilebileceği iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN