FBI'dan siber saldırılara jet soruşturma!

FBI'dan siber saldırılara jet soruşturma!

FBI, dünyaca ünlü isimlerin Twitter hesaplarına yapılan siber saldırılar hakkında soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada 'Hesaplar, kripto para dolandırıcılığı için çalınmış gibi duruyor' denildi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), dünyaca ünlü isimlerin Twitter hesaplarına yapılan siber saldırılar hakkında soruşturma başlattığını duyurdu. Yapılan açıklamada "Hesaplar, kripto para dolandırıcılığı için çalınmış gibi duruyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan ABD Senatosu'nun Ticaret Komitesi, 23 Temmuz'a kadar Twitter'ın kendilerini konuyla ilgili olarak bilgilendirmesini istedi.

NE OLMUŞTU?

Siyasetçilerden iş insanlarına kadar birçok ünlü ismin Twitter hesabı, kimliği belirsiz bilgisayar korsanlarınca ele geçirilmişti.

Twitter hesabı ele geçirilen arasında eski ABD Başkanı Barack Obama, Demokrat Başkan Adayı Joe Biden, Amazon'un Üst Yönetici Jeff Bezos, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk, milyarder iş adamı Michael Bloomberg ve rap şarkıcısı Kanye West gibi isimler yer almıştı.

Ünlü isimlerin yanı sıra Apple ve Uber gibi şirketlerin sosyal medya hesapları da ele geçirilmişti.

Ele geçirilen hesaplardan yapılan paylaşımlarda anonim bir Bitcoin adresinin bilgisi verilerek para gönderilmesi istenmişti. Bu paylaşımların birçoğunda, belirtilen Bitcoin adresine gönderilen her 1000 dolar için 2 bin dolarlık ödeme yapılacağı ifade edilmişti.

Bu olayın ardından Twitter'dan "Twitter'daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz" açıklaması yapılmıştı.

Ele geçerilen Twitter hesaplarından yapılan paylaşımlar ise kısa sürede silinmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN