Türkiye, dev derbiyi bekliyor! Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yarın 19.00'da

Süper Lig'de 24 haftada Fenerbahçe-Galatasaray derbisi heyecanı yaşanıyor. Yarın akşam 19.00'da başlayacak olan karşılaşmada Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Süper Lig'in 24. haftası 'dünya derbisi'ne sahne olacak. Lig lideri Fenerbahçe, takipçisi Galatasaray'ı Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadyumu'nda ağırlayacak. Zirve yarışında olan ve averajla Galatasaray'ın ardında 3. sırada yer alan Beşiktaş cephesi de dev derbinin sonucunu bekliyor. Sarı-lacivertliler, puanını 51'e çıkararak liderliğini sürdürmek isterken 45 puanlı konuk ekip 2 sezon üst üste Kadıköy galibiyeti alarak liderlik koltuğuna ortak olmayı hedefliyor. 

GENEL TABLODA FENERBAHÇE ÖNDE

İki takım arasında günümüze kadar oynanan 392 maçın 147'sinde kazanan taraf Fenerbahçe, 122'sinde Galatasaray olurken, 123 maç beraberlikle sonuçlandı.

DERBİ ÖNCESİ FENERBAHÇE'DE EKSİKLER CAN SIKIYOR

Fenerbahçe, 3 oyuncusundan yoksun şekilde sahaya çıkacak. Sakatlıkları bulunan Marcel Tisserand, Dimitris Pelkas, İrfan Can Kahveci ve Diego Perotti derbide forma giyemeyecek. Brezilyalı yıldız Luiz Gustavo'nun ise durumu belirsizliğini koruyor. Enner Valencia ve sakatlığı bulunan Marcel Tisserand, kart sınırındaki futbolcular. 31 yaşındaki Valencia, şans bulması halinde derbide sarı kart görürse Karagümrük deplasmanında takımını yalnız bırakacak. 

KONUK EKİPTE SAKAT LİSTESİ KABARIK

Galatasaray'da derbi öncesi sakat sayısının fazla olması dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar derbide, Omar Elabdellaoui, Emre Taşdemir, Oğulcan Çağlayan, Şener Özbayraklı, Sofiane Feghouli'den yoksun olacak.  Gedson Fernandes'in ise durumu maç günü belli olacak.  Younes Belhanda ve Luyindama ise kart sınırındaki futbolcular. İki oyuncu derbide kart görmeleri halinde Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. 

DEV DERBİ CÜNEYT ÇAKIR'IN

Tecrübeli hakem Cüneyt Çakır, 13. kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetecek. Çakır'ın yönettiği 12 maçta Fenerbahçe 6, Galatasaray ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, 3 karşılaşmadan ise galip çıkmadı. 


.
 

İlgili Haberler