Fırınlar bugün kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak yasak mı? İşte hafta sonu fırın çalışma saatleri

Fırınlar bugün kaça kadar açık? Sokağa çıkma yasağında ekmek almak yasak mı? İşte hafta sonu fırın çalışma saatleri

Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidebilir miyim? Fırınlar hafta sonu kaça kadar açık? sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Ülkemizde corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığına karşı alınan tedbirler çerçevesinde 15 ilde son kez uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında ekmek almaya gitmenin yasak mı yoksa serbest mi olduğu merak ediliyor. Daha önce Kahramanmaraş'ta ekmeğe almak için sokağa çıkan bir vatandaşa para cezesı kesilmişti. Detaylar haberimizde...

'Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya çıkabilir miyim?', 'Bugün fırınlar açık mı?', 'Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gitmek yasak mı?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Koronavirüs (corona virüs) salgınının yayılmasını önlemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması 30-31 Mayıs 2020 günlerinde son kez uygulanıyor. Cumartesi ve pazar günlerini kapsayan yasak günlerinde ekmek almak için sokağa çıkıp çıkmamanın ve fırınların açık mı yoksa kapalı mı olduğu sosyal medyada merak ediliyor. İşte detaylar...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK MI KAPALI MI?

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgeye göre, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilir) ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri sokağa çıkma yasağında istisna tutularak faaliyetlerini sürdürecek.

Özetlmek gerekirse; sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde fırınlar hizmet vermeye devam ediyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA EKMEK ALMAYA GİDEBİLİR MİYİM?

Vatandaşlar, sokağa çıkma yasağının devam ettiği günlerde, ekmek almaya gidebilir. Ekmek, temel ihtiyaç gıdası olduğu için vatandaşların ekmek almaya gitmek kaydıyla sokağa çıkmalarına izin veriliyor. Ekmek almaya giderken polis veya bekçi tarafından çevirilmeniz durumunda, fırından ekmek aldıktan sonra eve döneceğinizi belirtmeniz gerekmektedir.

FIRINLAR KAÇA KADAR AÇIK? FIRIN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

Normal zamanda bölgenizdeki fırınların çalışma saatleri ne ise, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları da aynı olacaktır. Bölgenizdeki fırınlar, sokağa çıkma yasağına özel olarak mesai saatlerini uzatabilir. Ayrıca geçtiğimiz sokağa çıkma yasağı günlerde birçok fırın çalışanı, sokak sokak gezerek seyyar olarak ekmek satışı gerçekleştirdi. Bundan sonraki sokağa çıkma yasağında da bunun örneklerini görmek mümkün. Öte yandan valilikler bünyesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara evlerine kadar ekmeklerini ve diğer temel ihtiyaç ürünlerini getirmektedir.

VEFA SOSYAL DESTEK GRUBU İLETİŞİM BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYIN

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

30-31 Mayıs 2020 (cumartesi, pazar) günlerinde Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

15 şehirde 30 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00 ile 31 Mayıs 2020 Pazar günü saat 23.59 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

30-31 MAYIS 2020'DE ECZANELERİN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

HAFTA SONU FIRINLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN