Türkiye'de 'kur krizi' bekleyen Fransız bankasından dolar tahmini

Türkiye'de 'kur krizi' bekleyen Fransız bankasından dolar tahmini

Fransız bankası Société Générale, dolar/TL kurunun ikinci çeyrek sonunda 9.70'e yükselebileceğini kaydetti. Bankanın analisti Phoenix Kalen, müşterilerine gönderdiği tavsiye notunda "Türk varlıklarındaki tüm uzun pozisyonları kapatma tavsiyesi veriyoruz. Türkiye yakında yeni bir kur krizine doğru yol alabilir" ifadeleri yer aldı.

Fransız bankası Société Générale, Türk Lirası'ndaki sert değer kaybının devam edeceği ve ikinci çeyreğin sonunda dolar/TL kurunun 9.70'e yükseleceği öngörüsünde bulundu.

"GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN BİR NOKTADA BIRAKTI"

Bankanın analistlerinden Phoenix Kalen, müşterilere gönderdiği yatırımcı notunda, Naci Ağbal'ın Merkez Bankası başkanlığından alınmasının Türkiye'yi 'geri dönüşü olmayan bir noktada bıraktığını' belirtti.

Kalen, müşterilere gönderdiği notta yeni Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun hem 15 Nisan'daki Para Politikası Toplantısında Ağbal'ın geçen Perşembe günü yaptığı 200 baz puanlık faiz artışını geri almaya çalışacağını, hem de bugünden o tarihe kadar TL'yi stabilize etmek için ciddi oranda rezervi piyasaya süreceği tahmininde bulundu.

"ACİL ÖNLEMLERE BAŞVURMAK ZORUNDA KALABİLİR"

Kalen, bununla birlikte Kavcıoğlu'nun piyasalarla döviz mücadelesini kaybedeceği ve TL'de düşüşü engellemek için acil durum önlemlerine başvurmak zorunda kalabileceğini belirtti.

Kalen notta, "Politika belirlemedeki derin değişiklikler ve yakında muhtemelen yaşanacak finansal çalkantı göz önünde bulundurulduğunda, Türk varlıklarındaki tüm uzun pozisyonları kapatma tavsiyesi veriyoruz.

Türkiye yakında yeni bir kur krizine doğru yol alabilir" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN