Gara neresi, hangi ülkede? Kandil kadar stratejik öneme sahip

Gara neresi, hangi ülkede? Kandil kadar stratejik öneme sahip

Gara bölgesi nerede, merak konusu oldu. Zira, Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya karşı başlattığı 'Pençe Kartal-2 Harekatı' kamuoyunda yakından takip ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı, operasyonun yapıldığı Gara'da 2 askerin şehit oldu ve 4 asker yaralandığını bildirdi. İşte detaylar...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dün gece başlattığı 'Pençe Kartal-2 Harekatı'ndan acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, başarılı operasyonlar sonucunda ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK'nın, Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını halen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

4919917.jpg

Açıklamada, "Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55'ten itibaren 'Pençe Kartal-2 Harekatı' düzenlendi. Operasyona devam edilmektedir" denildi. Milli Savunma Bakanlığı, Gara bölgesinde devam eden Pençe Kartal-2 Harekatı'nda görevli olan bir yüzbaşı ve bir astsubayın şehit olduğunu açıkladı.

GARA BÖLGESİ NEREDE, HANGİ ÜLKEYE BAĞLI?

Pençe Kartal-2 Harekatı'nın yapıldığı Gara, Kuzey Irak'ın dağlık bölgesinde yer alıyor. Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Gara, oldukça engebeli bir araziye sahip.

Gara Dağı, arazinin dağlık olması açısından Kandil Dağı kadar stratejik bir öneme sahip. Gara bölgesi, Kürtçe ismiyle 'Garê' olarak ifade ediliyor.

6024bf3cd265a219c8dbc552.jpg
Gara Dağı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN