Google ve Amazon'a 135 milyon euroluk ceza

Google ve Amazon'a 135 milyon euroluk ceza

Fransa, kullanıcıların izni alınmadan reklam yerleştirdikleri gerekçesiyle Google ve Amazon'a toplamda 135 milyon euro ceza verdi.

Dünyanın en büyük arama motoru Google ve dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Amazon'a Fransa tarafından ağır cezalar kesildi.

Fransa Ulusal Bilişim ve Özgürlükler Komisyonu (CNIL) tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların ekranlarına yerleştirilen reklam çerezleri nedeniyle Google'a bağlı iki alt şirkete 100 milyon euro ve bir Amazon kuruluşuna 35 milyon euro para cezası verildiğini söyledi. 

CNIL, cezaların 'kullanıcıların bilgisayarlarına önceden izin alınmadan ve yeterli bilgi verilmeden reklam yerleştirdikleri' nedeniyle verildiğini açıkladı.

Reklam çerezleri, internet sitelerinin kullanıcıları tanımlayarak önceki etkinliklere göre reklam öneren veri parçasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN