Google'dan yeni özellik: Mırıldanarak şarkı bul

Google'dan yeni özellik: Mırıldanarak şarkı bul

Google, arama motoruna eklediği 'Hum to Search' özelliği ile kullanıcıların sözlerini hatırlayamadığı şarkıları mırıldanmalardan bulacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google arama motoruna eklediği yeni özellik sayesinde, akıllara takılan şarkının ne olduğunu düşünerek geçirilen günleri bitirmeyi amaçlıyor.

Şirket, kullanıcıların sözlerini tam olarak anımsayamadıkları fakat zihinlerinde çalıp duran şarkıların adlarını bulabilmeleri için 'Hum to Search' (Bulmak için Mırıldan) özelliğini bugün kullanıma açtı. 

MIRILDANARAK ŞARKI BULUNACAK

Kullanıcılar, şarkı bulma özelliğinden yararlanmak için, Google’ın iOS ve Android platformlarındaki ana uygulamasına şarkının melodisini mırıldayacak veya ıslık çalacak. 

İlk önce İngilizce olarak uygulamaya giren özellik, toplam 20 dili kapsayacak. 

AYDA 100 MİLYON KEZ ARANIYOR

'Hum to Search' hakkında açıklamalar yapan Google'ın Başkan Yardımcısı Aparna Chennapragada, kullanıcıların Google'a her ay yaklaşık 100 milyon defa 'Hangi şarkı çalıyor?' diye sorduğunu söyledi.

Gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirilen söz konusu teknolojinin ses kaydı analizi yapabildiği ve bunu dijital dalga şekline dönüştürebildiği bildirildi.

Daha önce benzer özelliği ses ve konuşma tanıma şirketi SoundHound da kullanıma sunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN