Antalya’da yaşayan Şeref Sarıdaş, bu işe 16 yaşında çıraklıkla başladı, gören ‘Ne işin var?’ dedi. Öğrendiği mesleği aldığı üniversite eğitimiyle taçlandıran Sarıdaş, şimdi 20 yaşında patron oldu…
Antalya'nın Serik ilçesinde yaşayan Şeref Sarıdaş, 16 yaşında başladığı oto tamirciliği mesleğini, üniversite eğitimiyle taçlandırarak makine mühendisi oldu. Genç yaşta sanayide çırak olarak çalışmaya başlayan Sarıdaş, ailesinin "Okumana gerek yok, mesleğini eline aldın" şeklindeki sözlerine rağmen eğitimine devam etti ve Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.
MADDİ ZORLUKLARA RAĞMEN EĞİTİMİNE DEVAM ETTİ
Şeref Sarıdaş, ailesine maddi olarak yük olmamak için üniversite hayatı boyunca hem sanayide hem de inşaatlarda çalıştı. Hem eğitimini sürdüren hem de geçimini sağlayan Sarıdaş, 20 yaşında üniversite sınavını kazanarak Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okumaya başladı. 4 yıl boyunca zorlu bir eğitim sürecinin ardından geçtiğimiz yıl makine mühendisi olarak mezun oldu.
Şeref Sarıdaş, makine mühendisliği diplomasını aldıktan sonra, oto tamir işine devam etme kararı aldı. Bu alanda 2017 yılından beri çalıştığını belirten Sarıdaş, "Tamircilik mesleğini sevdiğim için oto tamirciliği işini yapmaya karar verdim. Aslında Avrupa'ya gidip orada hayatımı sürdürmeyi planlıyordum fakat ailem evin tek çocuğu olduğum için izin vermedi" dedi. Sarıdaş, üniversiteyi bitirmesinin ardından da bu sektörde devam etmeyi tercih etti.
MÜHENDİSLİK BİLGİSİYLE TAMİRCİLİKTE FARK YARATIYOR
Sarıdaş, makine mühendisliği eğitiminin, tamircilik işinde kendisine büyük avantaj sağladığını vurguladı. "Arızalı parçaları yenisiyle değiştirmek yerine, tamirini yapmayı tercih ediyorum. Amacım, müşterilere çok az maliyetle hizmet sunarak memnuniyetlerini kazanmaktır" diye konuştu. Hem mühendislik bilgisini hem de sanayideki deneyimlerini birleştirerek işine katkı sağladığını ifade etti.
Şeref Sarıdaş, 26 yaşında ve sanayideki oto tamir işinin patronu. Genç yaşta başladığı iş hayatında, hem mesleği severek yaptığı hem de mühendislik eğitimini başarıyla tamamladığı için mutlu. Sarıdaş, bu başarı hikayesiyle özellikle gençlere ilham veriyor ve hayatta ne olursa olsun azimle çalışarak hedeflere ulaşılabileceğini gösteriyor.