17 Ağustos’un 26. Yılı: AFAD depremde ölenleri andı

17 Ağustos’un 26. Yılı: AFAD depremde ölenleri andı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 26’ncı yıldönümünde depremde yaşamını yitirenleri andı.

AFAD, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, üzerinden çeyrek asır geçmiş olmasına rağmen acının hâlâ taze olduğunu vurguladı. Başkanlık, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğuna ve afetlerin hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olduğuna dikkat çekti.

Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemiz sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği sık sık doğa kaynaklı afetlerle karşılaşıyor. Depremleri engellemek mümkün olmasa da, deprem öncesinde alınacak önlemler ve deprem anında doğru davranışlar ile olası zararlar azaltılabilir. 17 Ağustos Marmara Depremi başta olmak üzere tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz. Sadece o günü değil, ülkemizin deprem gerçeğini de unutmayalım."

AFAD, paylaşımında deprem bilincinin artırılmasının ve hazırlıkların öneminin altını çizerek, vatandaşları afetlere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN