20 kent merkezi diri fay hattı üzerinde! Bu il merkezlerinde oturanlar 7'nin üzerinde depreme her an hazır olsun!

20 kent merkezi diri fay hattı üzerinde! Bu il merkezlerinde oturanlar 7'nin üzerinde depreme her an hazır olsun!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından 20 kent merkezinin diri fay üzerinde yer aldığı duyuruldu. İl merkezlerinde oluşabilecek deprem büyüklüğü 7'nin üzerinde olduğu belirtildi. Bu kentlerde yaşayanlar her an depreme hazır olsun. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Deprem ülkesi olan Türkiye'de, depreme karşı yapılan uyarılara yenileri eklendi. MTA tarafından paylaşılan bilgilere göre, o 20 kentin merkezinde diri fay hattı bulunuyor. Bu kentlerin merkezinde oturanlar 7 ve üzeri deprem için hazırda bulunsun.

ENDİŞE VERİCİ DEPREMLER

Türkiye'nin her an herhangi bir bölgesinde deprem meydana gelebileceği uzmanlar tarafından bahsediliyor. Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de büyük depremlerin yanı sıra dört bir yanında küçük ama endişe verici depremler olmaya başladı. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin ardından 4 ve üzeri birçok deprem Marmara bölgesinde, Ege bölgesinde, İç Anadolu bölgesinde, Doğu Anadolu bölgesinde ve Akdeniz bölgesinde meydana geldi.

aa-20230209-30239988-30239987-afad-asrin-felaketine-iliskin-on-raporunu-hazirladi.jpg

MERKEZİNDEN FAY HATTI GEÇEN KENTLER

Ülke gündeminden düşmeyen deprem hakkında, vatandaşlar tarafından da meraklı sorulara cevap aranıyor. Milyonların merak ettiği, "Hangi kentlerin merkezinden fay hattı geçiyor?" sorusuna MTA'dan cevap geldi. MTA tarafından paylaşılan bilgide, merkezinden fay hattı geçen kentler paylaşıldı. Bu kentlerde oturanlar her an olabilecek 7 ve üzeri büyüklükteki depremlere karşı hazır olsun. İşte merkezinden fay hattı geçen kentler şu şekilde;

  1. İzmir
  2. Bursa
  3. Konya
  4. Kocaeli
  5. Hatay
  6. Balıkesir
  7. Manisa
  8. Aydın
  9. Muğla
  10. Afyonkarahisar
  11. Kütahya
  12. Denizli
  13. Erzincan
  14. Erzurum
  15. Bingöl
  16. Kahramanmaraş
  17. Malatya
  18. Osmaniye
  19. Hakkari
  20. Bolu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN