2018 PYBS burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Temmuz ayı PYBS burs ödemeleri

2018 PYBS burs ödemeleri ne zaman yapılacak? Temmuz ayı PYBS burs ödemeleri

2018 PYBS burs ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusu burs kazanan öğrencilerin gündeminde. Temmuz ayı PYBS burs ödemeleri tam olarak ne zaman yapılacak haberimizde bulabilir son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz.

Onbinlerce öğrenci 2018 PYBS burs ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtını araştırıyor. Temmuz ayı içinde PYBS burs ödemelerinin yapılması gerekiyordu. Ama henüz öğrencilere bir ödeme yapılmadı. 

Ortaokul ve lisede okuyan ve 2018 PYBS burs alma hakkı kazanan öğrenciler  burs ücretlerinin ne zaman yatacağını haberimizin devamından öğrenebilirsiniz. Eski ismi Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS), yeni ismi İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) 3 Haziran 2018 Pazar günü yapıldı. Sonuçlar ise geçen hafta açıklanmıştı. Senede 4 kere 3 aylık olarak yatırılan PYBS bursları Temmuz ayında yatırılması gerekmekte. 

PYBS BURSLARI KİMLERE VERİLİR?

PYBS Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı, Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir bursdur. 18 yaşın altındaki sınavda burs kazanan tüm öğrencilere verilmektedir. 

PYBS BURS PARASI HANGİ AYLARDA YATIRILIYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir denmekte. PYBS bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle 3 aylık burs paralarının hepsini alırsınız. Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim aylarında burslar ödenmektedir. Ödemeler 15 gün gecikmeyle ödeniyor. 

Bursluluk ücretleri genellikle  şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız.

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e - Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir. Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır. 

2018 BURS ÖDEME TARİHLERİ

2018 yılı 1.ödeme Nisan 2018 (nisan ayının ilk haftası)

2018 yılı 2.ödeme Temmuz 2018 (temmuz ayının ilk haftası)

2018 yılı 3.ödeme Ekim 2018 (ekim ayının ilk haftası)

2018 yılı 4.ödeme Aralık 2018 (aralık ayının ikinci haftası)

2018-2019 öğretim yılında PYBS bursu kazanan öğrenciler ise ekim ayında ilk burs ödemelerini alacaklar.

2018 PYBS burs ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusu burs kazanan öğrencilerin gündeminde. Temmuz ayı PYBS burs ödemeleri tam olarak ne zaman yapılacak haberimizde bulabilir son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN