2019 balık avı sezonu ne zaman başlayacak? Vira Bismillah için geri sayım başladı

2019 balık avı sezonu ne zaman başlayacak? Vira Bismillah için geri sayım başladı

Bu sene balık avı yasağının ne zaman son bulacağı ve balıkçıların avlanmaya ne zaman başlayacağı konusu, şimdiden merak ediliyor. Balıkçıların, ‘Vira Bismillah’ diyerek denize ağ attığı ve vatandaşların da ucuz balık yediği bu dönem için geri sayım başladı. İşte gelişmeler…

2019 balık avı sezonunun ne zaman başlayacağı konusu, son zamanlarda internet üzerinden yoğunlukla aranmaya başlandı. Denizlerde her sene 15 Nisan itibarıyla başlayan av yasağı, 5,5 aylık aranın ardından son buluyor. İşte balık avı yasağının kalkma tarihi…

BALIK AVI YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Batı Karadeniz'in önemli limanlarından Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yeni sezona tekne ve ağların onarımını gerçekleştirerek hazırlanan balıkçılar, balık avı yasağının kalkacağı 1 Eylül tarihini dört gözle bekliyor.

‘PALAMUT ZAYIF GİBİ GÖRÜNÜYOR’

Geçen sene orta seviyede bir sezon geçirdiklerini anımsatan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Karadeniz'de yeni sezon için gözlem yaptıklarını vurgulayarak, hazırlıkların sonuna doğru geldiklerini anlattı. Ağları ve tekneleri hazırladıklarını belirten Karakaş, bu yıl palamutun zayıf gibi göründüğünü dile getirerek, hava şartlarının kötü gittiğini ve aşırı rüzgâr olduğunu anlattı. Düzgün bir havada denizde ne olduğunu tam tespit edemediklerini savunan Karakaş, barbun balığında da bir yoğunluk olduğunu söyleyerek, mezgit, istavrit ve hamside yoğunluk olduğunu söyledi.

19-08/20/balik-avi-yasagijpgg.jpg

1 Eylül'de yeni sezonun başlayacağına dikkati çeken Karakaş, balıkçıların yüzde 90'ının ağ ve tekne tamirlerini tamamladığı bilgisini paylaşarak, sezonun başlaması durumunda denize hemen inebilecek kadar hazır olduklarını ve yeni sezonu umutla beklediklerini bildirdi.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN