2019 OGM 5 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

2019 OGM 5 bin personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanır?

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yaklaşık 5 bin personel alımı yapılacağı haftalar öncesinden duyurulmuştu. Konuyla ilgili de başvuru işlemleri geçen günlerde tamamlanmıştı. Bu gelişmenin ardından OGM personel alımı başvuru sonuçları merak edilmeye başlandı. İşte detaylar…

OGM bünyesinde destek personeli, büro personeli, biyolog ve avukat gibi bölümlerde başvuru süreci 23 Eylül'de sona ermişti. Hemen hemen 5 bin personele yakın alım yapılacağı kaydedilen OGM personel alımı başvuru sonuçlarına dair detaylar haberimizde…

OGM PERSONEL ALACAK

Orman Genel Müdürlüğünde (OGM) istihdam edilecek personelden bin 146'sı mülakat ve uygulama sınavı yapılmadan, KPSS puan sıralaması esas alınarak, adayların mezuniyet durumlarına göre tercihte bulunduğu pozisyon için en yüksek puan alan adaydan başlayarak yerleştirilecek.

Bu bölümde alımı yapılacak sözleşmeli personel listesinde 7 bilgisayar mühendisi, 10 orman endüstri mühendisi, 5 elektronik mühendisi, 9 makine mühendisi, 7 yazılım mühendisi, 12 inşaat mühendisi, 11 biyolog, 65 avukat, 1 tekniker, 11 laborant, 200 ön lisans mezunu destek personeli, 708 büro personeli ve 100 ortaöğretim mezunu destek personeli yer alıyor. Belirtilen alımlarda başvuru süresi 23 Eylül'de tamamlanmıştı.

19-10/01/ogmkjpgg.jpg

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

OGM sözleşmeli personel sonuçları ile ilgili kurum tarafından daha önce bir açıklama yapılmıştı. OGM'den paylaşılan açıklamada "Adaylar yerleştirme sonuçlarını 3 Ekim 2019’a dek http://isealim.ogm.gov.tr sitesindeki sistemden e-devlet şifreleri ile öğrenebilecektir." ifadeleri paylaşıldı.

Adaylara bunun dışında posta yoluyla tebligat gönderilmeyecek. Sözleşme imzalama elde edenler ilan tarih itibarıyla 15 gün içerisinde Genel Müdürlüğe başvuru yapabilecek.

3 BİN 850 PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURULAR SÜRÜYOR

Bunun dışında, 2 bin 700 sözleşmeli orman muhafaza memuru, bin 150 sözleşmeli orman mühendisi olmak üzere toplam 3 bin 850 personelin alımı da "KPSS puanı ve uygulamalı sınav" usulüyle yapılacak.

Zorlu arazi ve ekstrem iklim koşullarında orman yangını ve kaçakçılıkla mücadele başta olmak üzere birçok tehlikeli görevi ifa edecek bu personelin teknik bilgisi, yöneticilik yeteneği, fiziki yeterliliği, arazi çalışmalarına uyum kabiliyetini kapsayan uygulamalı sınav yapılacak. Sınavların her aşaması görsel olarak kayıt altına alınacak.

OGM İÇİN TIKLAYIN

Meslek örgütleri (Orman Mühendisleri Odası), sendika (yetkili memur sendikası) ve sivil toplum kuruluşu (Orman Muhafaza Memurları Derneği) temsilcilerinden oluşacak 3 kişilik heyet, sınav yerlerinde sınava müdahale etmeksizin gözlemci olarak bulunabilecek. Adaylardan, alım yapılacak kadro sayısının 4 katı kadar kişi çağrılacak. Bu kategorideki müracaatlar, 24 Eylül-7 Ekim döneminde yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN