2021 YKS'ye kaç kişi girdi? YKS birincisi hangi şehirden, kaç kişi birinci oldu?

2021 YKS'ye kaç kişi girdi? YKS birincisi hangi şehirden, kaç kişi birinci oldu?

Üniversiteye giriş sınavı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tamamlandı ve 28 Temmuz 2021 itibarıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından nihai sonuçlar ilan edildi. Sınav için kayıt yaptıran 2,5 milyona yakın adaydan yaklaşık 130 bin kişinin sınava girmemesi dikkat çekti. İşte, 2021 YKS birincileri listesi ve sayısal veriler...

Hayal ettikleri mesleği icra etmek gençler, iyi bir üniversitede eğitim alarak iş hayatına atılmayı planlıyor. Bu kapsamda ÖSYM'nin düzenlediği üniversite giriş sınavı YKS'ye katılım sağlayan adaylar, sınav sonuçlarının ardından elde ettikleri puanlara göre tercih yapacak ve üniversite eğitimine başlayacak.

2021 YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TYT-AYT-YDT sınavlarından oluşan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 28 Temmuz 2021 tarihinde saat 07.00'den itibaren ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmünde kabul edilecek.

2021 YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRDİ?

Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) başvuran 2 milyon 424 bin 718 adaydan, 2 milyon 296 bin 138'i sınava katıldı. Bu adaylardan 2 milyon 295 bin 890'ının sınavı geçerli sayıldı.

2021 YKS BİRİNCİSİ KİM?

YKS sınavında birinci olan adayların isimleri henüz açıklanmadı. Fakat ÖSYM, YKS birincilerinin illerini kamuoyuyla paylaşıldı.

2021 YKS BİRİNCİLERİNİN İLLERİ

TYT birincisi:

Adana

AYT birincileri:

Sayısal: Adana

Eşit Ağırlık: Konya

Sözel: Adana

YDT birincileri:

Almanca: Balıkesir

Arapça: Konya

Fransızca: İstanbul

İngilizce: İstanbul

Rusça: Bursa

2021 YKS PUANLARI NASIL HESAPLANIYOR?

* Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

* TYT puanı ve başarı sırası varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

* Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

* Yerleştirme puanları ve başarı sıralamalarının doğrulamak için sınav sonuç belgesinin en alt kısmında yer alan sonuç belgesi kontrol kodu kullanılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN