2024 Akbank Eft saatleri

2024 Akbank Eft saatleri

EFT; bir bankadan başka bir banka hesabına yapılan para transferi işlemine denir. EFT bankaların kendi belirlediği saat ve ücretlere göre farklılık gösterir. EFT’nin asıl adı olan açılımı; Elektronik Fon Transferidir.

EFT yapabilmek için gönderici ve alıcıya ait şahsi vadesiz hesaplarının birbirinden farklı bankalarda olması gerekmektedir. Banka şubesi yardımıyla işlemini yapmak isterseniz Akbank'ın şubesine giderek 26 haneden oluşan IBAN numarasını (Uluslararası Banka Hesap Numarası) ya da hesap numarası ve şube, adı -soyadı, transfer etmek istediği para ücretini içeren EFT talimatını bir banka yetkilisine vermeniz sizler için yeterli olacaktır.

EFT SAATLERİ NE ZAMANDIR?

Akbank 2024 yılı için belirlediği EFT kapanış saatini 17:00 olarak belirlemiştir. Akbank hesabınızdan EFT yapmak için uygun görülen zaman dilimi (iş günleri için) 9.00 ile 17:00 saatlerindedir. Diğer yarım günlerde ise EFT saati 8:30 / 11:15 olarak belirlenmiştir.

HAFTA SONU EFT YAPILABİLİR Mİ?

Akbank ve diğer tüm bankalarda hafta sonu (Cumartesi ve Pazar) , resmi tatiller ve mesai saatleri dışında EFT yapılmaz. EFT yapılamamasının sebebi ise; merkez bankasından onay alınmasıdır.

YAPILAN EFT NE KADAR SÜREDE HESABA GEÇER?

Bankanın belirlediği mesai zaman diliminde yapılan işlemler dakikalar içerisinde karşı tarafın hesabına geçiş yapar. Bazı yoğunluk yaşanılan günlerde bu süre 1 saate kadar uzayabilir. Ama daha uzun sürelere aksarsa bu durumu bankanızla paylaşmalısınız.

Çalışma saatleri haricinde yapılan işlemler bir sonraki iş gününe aktarılır. Örneğin ; Perşembe günü 17:00‘ dan sonra yapılan bir işlem , Cuma günü saat 9‘dan sonra karşı tarafın hesabına ulaşım sağlar .

AKBANK 'IN EFT LİMİTİ NE KADARDIR?

Akbank’ın sizlere sunduğu belirli bir limit dahilinde EFT gerçekleştirebilirsiniz. Akbank'ın her müşterisi için belirlediği maksimum limit 150 bin TL’dir. Bu limitten daha fazla bir EFT işlemi gerçekleştirmek istiyorsanız bankanızla iletişime geçmeli ve limit arttırma başvurunda bulunmalısınız. Limitinizi azaltmak istediğinizde böyle bir duruma gerek yoktur.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN