29 Ocak 2024 meteoroloji raporu: Kar alarmı: İstanbul'a graupel kar yağışı. Bursa, Balıkesir, Kocaeli....

29 Ocak 2024 meteoroloji raporu: Kar alarmı: İstanbul'a graupel kar yağışı. Bursa, Balıkesir, Kocaeli....

29 Ocak Pazartesi meteoroloji raporu! Marmara Bölgesi'nde kar yağışı görülecek! İstanbullular kar yağışını heyecanla bekliyordu! İstanbul'a graupel kar yağışı geliyor! Bursa, Balıkesir, Kocaeli...

NESİBE GÖVEN ATALAY

29 Ocak 2024 Pazartesi günü için Marmara Bölgesi'nde kış şartlarının etkisini artırması bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde deniz etkisi mekanizmasının aktif olacağını ve bölgede yağmur, karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının görüleceğini öngörüyor. Özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olması bekleniyor.

KAR PALETİ YAĞACAK

İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren etkili kar yağışı bekleniyor

Bölgeye Pazartesi günü -36 derecelik üst seviye alçağının (ULL) ulaşmasıyla konvektif hadiselerin tetiklenmesi ve deniz etkisi yağışların şiddetinin artması öngörülüyor. İstanbul'da kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmurun yanı sıra, zaman zaman graupel (kar paleti) yağışları görülmesi ve anlık beyazlamalara neden olabileceği bildiriliyor. Yüksek kesimlerde ise gök gürültülü graupel ve kuvvetli kar yağışı beklenirken, 5-20 cm kalınlığında kar örtüsünün oluşması mümkün.

İstanbul'da ayrıca şimşek ve yıldırım aktivitelerinin kaydedilmesi bekleniyor. Çanakkale'nin doğusu, Çan-Yenice civarında ise deniz etkisi ve orografik yağışların kar ve karla karışık yağmur şeklinde görülmesi ve kar yağışının ince bir örtü oluşturabileceği tahmin ediliyor. Bu bölgelerde de zaman zaman gök gürültüsü ve şimşek aktiviteleri gözlemlenebilir.

BALIKESİR VE BURSA'YA DA YAĞACAK

Meteoroloji'den kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısı - Son Dakika Haberler

Balıkesir ve Bursa'da yerel olarak deniz etkisiyle karla karışık yağmur ve zaman zaman kar yağışı ile graupel görülmesi beklenirken, yüksek kesimlerde kar yağışının kuvvetli olacağı ve gök gürültüsü ile şimşek aktivitelerinin eşlik edebileceği öngörülüyor. Yükseklerde kar örtüsünün kaliteli olacağı, alçak kesimlerde ise anlık beyazlamaların olabileceği belirtiliyor.

3 ŞEHİRDE YÜKSEK KESİMLERE DİKKAT

Kar yağışı nedeni ile o personeller idari izinli sayılacak - Pamukova Halk

Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da ise yağmur ve karla karışık yağmurun yanı sıra, zaman zaman graupel yağışının beklendiği, yüksek kesimlerde karın kuvvetli örtü oluşturabileceği ve yer yer gök gürültüsü ile şimşek aktivitelerinin mümkün olduğu ifade ediliyor.

Kısacası, 29 Ocak 2024 Pazartesi günü Marmara Bölgesi'nde yoğun kış şartlarının hakim olacağı ve vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olmaları gerektiği öneriliyor. Hava durumunun olası etkilerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN