35 kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor: Atilla Kanbur TRT’ye çıkarıldı

6 Şubat 2023 depremlerinde 35 kişinin ölümünden sorumlu tutulan ve 22,5 yıla kadar hapsi istenen MADO’nun ortağı Atilla Kanbur, TRT’deki “Alişan İle Hayata Gülümse” isimli programa çıkarıldı.

Maraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremde, Onikişubat İlçesindeki iki bloklu Manolya Sitesi’nde 35 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda vatandaş yaralandı.

Açılan davada, A Blok'un altında bulunan Tarhanacı Kafe’nin bağımsız duvarları kaldırıp ilave kat eklentisi yaptığı, bunun da binanın yıkımda etkili olduğu vurgulandı.

Yıkımda etkisi olduğu belirtilen Tarhanacı Kafe’nin sahibi olan, 22,5 yıla kadar hapsi istenen ve aynı zamanda MADO’nun da ortağı olan Atilla Kanbur, Alişan’ın TRT’deki “Alişan İle Hayata Gülümse” isimli programına katıldı.

Sanıkların ilk bilirkişi raporuna itirazlarıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde görevli yedi akademisyene yeni bir bilirkişi raporu hazırlatıldı. Yeni raporda da ilk rapordakine benzer ifadeler yer aldı ve Atilla Kanbur’un da yıkımdan sorumlu olduğu vurgulandı. Ancak Kanbur buna rağmen tutuklu yargılanmıyor.

AK PARTİ’Yİ DESTEKLEDİLER

Maraş’ın ünlü iş insanları olarak bilinen Mehmet Sait Kanbur ve Atilla Kanbur’un sahibi olduğu MADO, Gezi direnişi sırasında Taksim’deki şubelerinin kapılarını kapatarak eylemcileri dışarıda bırakmıştı. 2014 yılında MADO çalışanları, ellerinde tuttukları ‘Oyumuz sana helal olsun, MADO çalışanları’ yazılı pankart ile AK Parti’ye destek vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN