Özgür Özel: Kurultayda hesaplaşmazsak, taban ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır

Özgür Özel: Kurultayda hesaplaşmazsak, taban ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır

CHP'de 'değişim' tartışmaları sürerken genel başkanlığa adaylığını açıklayan Özgür Özel'den dikkat çeken bir açıklama daha geldi. Özel, kurultayın mutlaka yerel seçimden önce yapılması gerektiğini kaydederek "Kurultayda hesaplaşmazsak, taban ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır" açıklamasını yaptı.

CHP'de seçim sonrası 'değişim' sesleri yükselmiş parti içinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası gündeme getirilmişti. Konuya ilişkin ilk tepki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan gelirken İmamoğlu 'Bir kurulla değişim olmaz, toplumun isteklerine kulak kapayamayız' açıklamasını yapmıştı.

Tartışmalar süregelirken "Genel Başkan adayı mısınız?" sorusuna "Sorumluluk almaktan kaçmayacağım" yanıtıyla dikkatleri üzerine çeken CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel de kurultayın mutlaka yerel seçimden önce yapılması gerektiğini söyledi.

Habertürk'ten Mahir Kılıç'ın aktardığına göre, bir grup gazeteci ile bir araya gelen Özel, "Partiyle bir helalleşmeye ihtiyaç var. Eğer siz bunu bir sandığın önüne koyup üyelerimizle, kurultayda hesaplaşmazsanız yani hesaplaşmalarını ve hesap görmelerini, hesap sormalarını ve hesap vermemizi sağlamazsak ve oradan helalleşerek çıkmazsak taban sizinle ilk bulduğu sandıkta hesaplaşır. İlk bulduğu sandık yerel seçim sandığı olursa bu olur. O yüzden biz, üyenin delegenin önünden sandığı kaçıramayız" dedi.

'KEMAL BEY KURULTAYA KADAR KAPTANLIK EDECEK'

"Ama partinin en iyi noktaya gelmesi için genel başkanlık dahil bana bir sorumluluk düşüyorsa da bundan kaçmayacağım" ifadelerini kullanan Özel, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında "gemiyi limana sağlam götüreceğim" sözüyle kurultayı kastettiğini belirtti. "Kemal Bey’in kaptanlıktan tarif ettiği işten benim anladığım, Kemal Bey kurultaya kadar kaptanlık edip, onu tarif ediyor" dedi.

'İMAMOĞLU İLE ANLAŞMA' İDDİASI

Kemal Kılıçdaroğlu ya da Ekrem İmamoğlu ile gizli bir anlaşmanın yapıldığı konusundaki iddialara ilişkin de "Benim kendi pozisyonumla ilgili dedikodu niteliğindeki bu angajmanlarla ilgili söylenenler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN