AFAD son dakika koduyla uyardı! İkinci felaket kapıda: O iller için teyakkuza geçildi

AFAD son dakika koduyla uyardı! İkinci felaket kapıda: O iller için teyakkuza geçildi

Son dakika haberi... Mart ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken kuvvetli yağışlar etkisini göstermeye başladı. Depremin vurduğu bölgelerde şimdi de sel felaketi etkisini göstermeye başladı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ederken AFAD'dan sarı kodlu uyarı geldi. İkinci felaket geliyor! Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. O illerde yaşayanlar dikkat! Hemen önlemlerinizi alın.

Şubat ayında etkisini gösteren sıcak hava dalgası Mart ayı ile birlikte yerini sıcak havalara bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları 3-4 derece birden düşerken vatandaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunu araştırmaya başladı. Depremin vurduğu o illerde yaşayanlar dikkat. AFAD'dan turuncu uyarı geldi. İkinci felaket kapıda! Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Kuvvetli yağışlar geliyor. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

SON DAKİKA: AFAD TURUNCU KODLA UYARDI!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde yağışların 16 Mart Perşembe gününe kadar etkili olacağını bildirdi. Yapılan açıklamalarda dün ve bugün Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri için SMS ve sosyal medya aracılığıyla iletilen "turuncu yağış" uyarısının devam ettiği belirtildi. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

kjjkjk.jpg

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ve Antalya çevreleri; İç Anadolu'nun doğusu; (Çorum ve Artvin hariç) Orta ve Doğu Karadeniz; Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Anadolu’nun yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli; Adıyaman il geneli ile Malatya'nın güney, Kahramanmaraş'ın kuzey ve doğu, Elazığ'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

jhjhhj-6.jpg

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Şırnak ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli; Adıyaman il geneli ile Malatya'nın güney, Kahramanmaraş'ın kuzey ve doğu, Elazığ'ın batı çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Hava durumu tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, o illerde yaşayan vatandaşları uyardı. 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? sorusuna yanıt veren Kerem Ökten, yaptığı paylaşımda, "Salı sabahına İç Anadolu ve Karadeniz'in iç kesimleri ince bir kar örtüsü ile uyanacak." uyarısında bulundu.

b3.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

15 MART 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h1.png

16 MART 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h2.png

17 MART 2023 CUMA GÜNÜ

h3.png

18 MART 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h4.png

19 MART 2023 PAZAR GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN