AFAD'dan İstanbul dahil 33 kente sarı ve turuncu alarm: Büyük kar yağışı geliyor

AFAD'dan İstanbul dahil 33 kente sarı ve turuncu alarm: Büyük kar yağışı geliyor

İstanbul’da dünden beri aralıklarla süren kar yağışı, etkisini artırarak devam ediyor. MGM ve AKOM, cuma ve cumartesi günü kar yağışının kuvvetli olacağını ve bazı bölgelerde 40 cm’ye ulaşabileceğini duyurdu.

İstanbul, soğuk hava dalgasının etkisiyle beyaza büründü. Dünden bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, sabah saatlerinden itibaren şehrin birçok noktasında etkisini artırarak sürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamalara göre, cuma ve cumartesi günü İstanbul’da kar yağışı daha da şiddetlenecek.

Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının 40 cm’ye ulaşabileceğini belirtirken, pazartesi sabahına kadar buzlanma ve don olaylarının etkili olacağını duyurdu. İstanbul için sarı kodlu uyarılar yapılırken, vatandaşların dışarı çıkarken dikkatli olması, özel araç yerine toplu taşımayı tercih etmesi ve buzlanma riskine karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

Kar yağışının hafta sonuna kadar süreceğini belirten MGM yetkilileri, özellikle cuma ve cumartesi günü tipi şeklinde yağış görülebileceğini, bu nedenle ulaşımda ciddi aksaklıklar yaşanabileceğini açıkladı. Peki, İstanbul’da kar ne kadar sürecek? Okullar yarın (21 Şubat) tatil edilecek mi? İşte Meteoroloji ve

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, İstanbul genelinde kar yağışlarının cuma ve cumartesi günü kuvvetleneceğini, pazar öğle saatlerine kadar süreceğini duyurdu.

AKOM: KAR YAĞIŞI DAHA DA ŞİDDETLENECEK

AKOM, yaptığı son değerlendirmede bugün görülen hafif kar yağışının, yarın çok daha etkili olacağını bildirdi. AKOM uyarısında, "Hafta boyunca bölgemizde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı sistem nedeni ile sıcaklıkların -2 ila 3°C aralığında seyredeceği, bugün karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı şeklinde görülecek yağışların cuma gününden itibaren kuvvetli, yer yer yoğun kar şeklinde etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

METEOROLOJİ VE AFAD’DAN 33 KENTE ALARM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 5 günlük hava tahmin haritasını güncelledi. Önümüzdeki 3 gün boyunca Türkiye genelinde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Cuma, cumartesi ve pazar günü yurdun büyük bölümü kar yağışının etkisi altında kalacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN