Afrika’nın zehirli yılanı Çöl Kobrası Türkiye’de! O ilimiz yılan yuvasına döndü: Isırdığını kör ediyor

Afrika’nın zehirli yılanı Çöl Kobrası Türkiye’de! O ilimiz yılan yuvasına döndü: Isırdığını kör ediyor

Havaların ısınmaya başlamasıyla beraber yılanlar da yuvalarından çıkmaya başladı. Sıcak havalarda ortaya çıkan yılanlar o ilimizi adeta istila etti. Afrika ülkelerinde görülen Çöl Kobrası da o ilimizde görüldü. Görüntüsü kadar zehirli yapısıyla da bilinen Çöl Kobrası tek ısırıkta ölümcül olabiliyor. O il ve çevresinde yaşayanlar dikkat!

En ürkütücü sürüngenler arasında yer alan yılanlar zehirli ve zehirsiz olarak 2’ye ayrılıyor. Sıcak havalarda yuvalarından çıkan yılanlar özellikle kırsal kesimlerde sıkça görülebiliyor. Otluk ve dağlık bölgelerde ortaya çıkan yılanlar vatandaşları da tedirgin etmeye başladı. Zehirli yılan türleri arasında bulunan Çöl Kobrası da Türkiye’de o ilimizde görüldü. İnsan öldüren zehre sahip Çöl Kobrası tek ısırığı ile öldürüyor.


1.jpg

ÇÖL KORBASI O İLİMİZDE GÖRÜLDÜ! TEK ISIRIĞI ÖLDÜRÜYOR

Zehirli yılan türleri arasında yer alan Çöl Kobrası genelde Mısır, İran ve Afrika ülkelerinde görülen türler arasında. Sıcak ve kural bölgelerde yaşayan Çöl Kobrası Türkiye’ye girdi. Uzmanlar ölümcül olan bu yılan için vatandaşları uyardı.

img-2451.jpeg

URFA’DA ORTAYA ÇIKTI

Şanlıurfa’da görülen Çöl Kobrası yılanı görüntüsüyle korkuturken, ısırığı ile de tek seferde öldürebiliyor. Urfa ve çevre illere için uyarılarda bulunan uzmanlar bu zehirli yılanın renginden dolayı ayırt etmekte zorlanacaklarını ve dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN