Ağır kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevinden tahliye edildi

Ağır kanser hastası Ayşe Özdoğan cezaevinden tahliye edildi

Ağır kanser hastası olduğu için 'FETÖ üyeliğinden' aldığı cezanın infazının ertelenmesi talebi reddedilip 2 Ekim'de cezaevine gönderilen Ayşe Özdoğan tahliye edildi. 56 gün cezaevinde kalan Özdoğan'ın hapishanede sağlığının daha da bozulduğu öğrenildi.

Dördüncü evre kanser hastası olduğu için FETÖ üyeliğinden aldığı cezanın Yargıtay tarafından onanmasının ardından infaz erteleme talep eden Ayşe Özdoğan, yaklaşık 2 ay önce tutuklanmıştı. Özdoğan'ın sağlık durumundaki son gelişmeler sonrasında tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edilmesine karar verildi.

Antalya 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan kanser hastası Ayşe Özdoğan, 12 Aralık 2019 tarihinde 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Hastalığı nedeniyle 16 Aralık 2019 tarihinde hastaneye sevk edilen Özdoğan, 26 Aralık'ta tahliye edildi. Özdoğan'ın cezası, 16 Haziran 2021 tarihinde Yargıtay tarafından onandı. Özdoğan, rapor doğrultusunda cezasının infazı için 2 Ekim günü Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna alındı. Ayşe Özdoğan, sonrasında ise tedavisinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde takip edilmesi nedeniyle Antalya L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna sevk edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nin 3 Kasım tarihli raporunda, hükümlünün mevcut hastalığı nedeniyle 6 ay süreyle cezasının ertelenmesinin uygun olacağı belirtildi. Bu rapor sonrasında Özdoğan, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu’na sevk edildi.

CEZASININ İNFAZI 3 AY ERTELENDİ

Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu 24 Kasım tarihli sağlık kurulu raporunda, ‘Kişinin hastaneye sevk edilerek gerekli tetkik ve tedavilerinin sağlanması gerektiği, 3 ay süre ile cezasının infazının tehirinin uygun olduğu’ sonucuna varıldı. Rapor üzerine Özdoğan, cezaevinden tahliye edildi.

fetoden-hukumlu-ayse-ozdoganin-cezasinin-infazi-3-ay-ertelendi-8212-dhaphoto2.jpg

"YÜZÜNDEKİ YARA ŞİŞMEYE DEVAM ETTİ"

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, hasta mahpusların sıkıntılarına dikkat çekmek için yaptığı açıklamada Ayşe Özdoğan'ın son durumunu açıklayıp ve tahliye edilmesi gerektiğini ifade etmişti.

İHD İzmir Şube Yöneticisi Cemile Karakaya yaptığı açıklamada, "Hapishaneye konulduğu ilk gün kötü muamele gören Ayşe Özdoğan kalp ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırılmış ve daha sonrasında sürekli revirde tutulmuştur. Hapishane reviri soğuk olduğu için yüzünün ameliyatlı tarafı sürekli şişmektedir. Damağında delik olduğu ve yemekler de baharatlı olduğu için yemek yemekte zorlanmaktadır. Damağındaki ve gözünün kenarındaki açık yaraların kanaması artmıştır. Yüzündeki şişmeyi engellemek için çarşafa sararak ısıtmaya çalışılmaktadır”

'AĞIR HASTA MAHPUSLARIN CEZA ERTELEMELERİ ACİLEN SAĞLANMALIDIR'

Karakaya, hapishane ve hastanede açık yaralarından dolayı mikrop kapma riski ve pandemi korkusu yaşayan Özdoğan'ın cezasının ertelenmesi gerektiğini ifade ederek, “Tüm bu sayılan hastalıklara rağmen istenilen sadece tedavisi sürdüğü sürece infaz ertelemesidir. Ağır hasta mahpusların ceza ertelemeleri acilen sağlanmalıdır” ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN