Aile Destek Ödemesi başlıyor! e-Devlet'ten başvuru yapanlar 1250 TL ödemesini PTT'den alıyor

Aile Destek Ödemesi başlıyor! e-Devlet'ten başvuru yapanlar 1250 TL ödemesini PTT'den alıyor

İhtiyaç sahibi olduğu belirlenen hanelere Aile Destek Ödemesi, bu yılın temmuz ayında sona erecek. Sosyal yardım alan aileler, hem şubat ödemesinin ne zaman hesaplara yatırılacağını, hem Aile Destek Ödemesi'ne 2023 yılında zam yapılıp yapılmayacağını, hem de ödemelerin temmuz ayından sonra devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Aile Destek Ödemesi sorgulama için e-Devlet platformunu ziyaret edebilirsiniz. İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ödenen destek ödemelerinde yeni yılla beraber artış bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl sonunda ocak ayının ödemeleri erkenden hesaplara yatırılmıştı. Şimdi ise gözler şubat ayına çevrildi. Vatandaşlar yeni bir zam uygulanıp uygulanmadığını e-Devlet sistemine girerek hesapları üzerinden kontrol edebiliyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ HESAPLARA NE ZAMAN YATIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 3 milyon hane için 3,8 milyar TL ödeme yaptığını açıklamıştı. Aile Destek Ödemesi'nden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler, e-Devlet üzerinden başvuru yaptıklarında geri ödemesiz aylık 1250 TL'ye kadar nakdi yardım alabiliyor.

En son 29 Aralık 2023 Perşembe günü hesaplara yatırılmaya başlanan Aile Destek Ödemesi için şubat ayı dört gözle bekleniyor. Özellikle yeni yılda yapılması planlanan zamların şubat ayında hesaplara yansıması yardımdan faydalanan kişiler için yeni bir beklenti oluşturdu.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Ödemeleri en düşük 850 TL, en yüksek 1250 TL olarak yatırılıyor. Her vatandaş bu faydadan 12 ay boyunca yararlanabiliyor. Her ayın belirli dönemlerinde hesaba otomatik olarak yatırılıyor.

Aile Destek Ödemesinden faydalananlar PTT şubeleri aracılığıyla ödemesini alabilir. PTT kart aracılığı ile de PTT ATM'lerinden para çekilebilir.

Aile Destek Ödemesi'nden yararlanmak isteyenlerin aile içerisindeki kişi başına düşen aylık gelir üzerinden hesaplama yapması gerekiyor.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

2023 yılı için yapılacak son ödeme 2023 Temmuz ayında gerçekleştirilecek ve uygulama sona erecek.

Yeni yılda destek ödemesine yönelik yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına dair net bir sonuç açıklanmadı.

Duyurusu yapılmamış olsa dahi bu vatandaşlar e-Devlet platformu üzerinden sorgulama yapabilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aileye Destek Ödemesi sorgulaması için e-Devlet platformuna giriş yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sayfasını seçin.

Ardından 'Sosyal ve Ekonomik Destek Ödeme Bilgileri Sorgulama' seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfa içinde ilgili alan bulunarak bugüne kadar ödenen tutarlar ile aylık olarak ödenen tutar net olarak görülebilir.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA EKRANI E-DEVLET

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN