AK Parti İstanbul milletvekili adayları | 24 Haziran 2018 seçimleri

AK Parti İstanbul milletvekili adayları | 24 Haziran 2018 seçimleri

AK Parti İstanbul adayları haberimizde... 27. dönem milletvekili genel seçimi için AK Parti'nin YSK'ya sunduğu liste ile merakla beklenen adaylar belli oldu. Peki AK Parti İstanbul adayları kimler? En çok merak edilen İstanbul adayları haberimizde. AK Parti İstanbul milletvekili adayları isimlerini ve kimlerin aday olduğunu sayfamızdan görebilirsiniz.

AK Parti İstanbul Milletvekili adaylarını haberimizden görebilirsiniz. AK Parti'nin İstanbul Milletvekili adayları uzun zamandır merak ediliyordu. Peki AK Parti İstanbul adayları kimler? 

YSK'ya sunulan AK Parti aday listesinde adayların 126'sını kadınlar oluşturdu. Milletvekili adaylarının yaş ortalaması 44 olurken, 25 yaşın altında 57 adaya listelerde yer verildi.

İL İL AK PARTİ ADAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AK Parti'nin en genç milletvekili adayı Kocaeli 11. sıradan aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu. Listelerde 26. dönemden 167 milletvekili adayı tekrar yer buldu. Toplam engelli milletvekili aday sayısı ise 8 oldu. Milletvekili adaylarının 466'sı evli.

İSTANBUL'DA İLK SIRALAR BAKAN VE PARTİ YÖNETİCİLERİNE

İstanbul birinci bölgeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ilk sıradan, Ekonomi Bakanı Nurettin Canikli ikinci sıradan aday gösterildi. İstanbul ikinci bölgede ise iki bakan, Süleyman Soylu ile Fatma Betül Sayan Kaya ilk iki sıradan aday oldu. Bakan Numan Kurtulmuş ise İstanbul 3. bölge birinci sıradan aday gösterildi. İlk sıralardan AK Parti yöneticilerine yer verilmesi de dikkat çekti. 

İŞTE AK PARTİ İSTANBUL ADAYLARI

İSTANBUL BİRİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

BERAT ALBAYRAK
NURETTİN CANİKLİ
MUSTAFA ATAŞ
EROL KAYA
VEDAT DEMİRÖZ
RAVZA KAVAKCI KAN
OSMAN BOYRAZ
İSMET UÇMA
MİHRİMAH BELMA SATIR
AHMET BERAT ÇONKAR
HULUSİ ŞENTÜRK
MÜŞERREF PERVİN TUBA DURGUT
EYÜP ÖZSOY
SERKAN BAYRAM
FATİH SÜLEYMAN DENİZOLGUN
ŞEYMA DÖĞÜCÜ
AZMİ EKİNCİ
HURŞİT YILDIRIM
ALİ SEVİNÇ
TUĞBA ERCAN
SABRİ BALAMAN
ESMA ERSİN
MUSTAFA MİCAN
AHMET ÖZDİNÇ
İBRAHİM İLCİ
SEMANUR KOÇAL
RAMAZAN ÖZKÜRKÇÜ
FİDAN ERDOĞAN AVŞAR
FEYZULLAH TUNA
FUAT KİNSİZ
AHMET AYHAN KAYAOĞLU
SİNEM DEMİR
MUHAMMET ALİ KUMRU
LEVENT COŞKUN ERKEKOĞLU
OKTAY TAN

İSTANBUL İKİNCİ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

SÜLEYMAN SOYLU
FATMA BETÜL SAYAN KAYA
VOLKAN BOZKIR
ABDULLAH GÜLER
HASAN TURAN
SERAP YAŞAR
AZİZ BABUŞCU
ŞİRİN ÜNAL
CANAN KALSIN
AHMET HAMDİ ÇAMLI
MARKAR ESEYAN
MUSTAFA DEMİR
İFFET POLAT
İBRAHİM YASİN KIRICI
SALİH ÇAKIR
AYŞE BÖHÜRLER
SUNA TARHAN
AHMET HAMDİ GÖRK
HACI MEHMET BAYKURT
MUSTAFA ARABUL
BEYZA SINDIRAÇ
SERKAN HASER
AHMET YILDIZ
EMİNE ÇAKIR
HAMZA KULAKSIZ
SEVDE SENA DAĞLI
ENES KAŞKAŞ
HALİL POYRAZ

İSTANBUL ÜÇÜNCÜ BÖLGE AK PARTİ ADAYLARI

NUMAN KURTULMUŞ
MEHMET MUŞ
AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
MEHMET DOĞAN KUBAT
TÜLAY KAYNARCA
HALİS DALKILIÇ
EMİNE SARE AYDIN YILMAZ
NEVZAT ŞATIROĞLU
ZAFER SIRAKAYA
RÜMEYSA KADAK
AHMET MÜCAHİT ARINÇ
MUSTAFA YENEROĞLU
ERKAN KANDEMİR
ŞAMİL AYRIM
ALEV DEDEGİL
YILDIZ SEFERİNOĞLU
ZÜLFİYE FÜSUN KÜMET
MÜRTEZA ZENGİN
AYHAN OĞAN
HAŞİM TAŞKIRAN
RUKEN KİLERCİ
RASİM ERDOĞMUŞ
HATİCE BOZDAĞ
MEHMET UMUR
OYA EREN
BÜLENT DURGUN
ZEHRA ERCAN
ALİ ÇEZİK
HASENE ÇAPAR
SEDAT SAYIMOĞLU
CAHİT KESKİN
SİNAN KARŞIYAKA
HAYRİYE KUZU
MEHMET EMİN AŞIKKUTLU
MÜNİR EREN

İstanbul adaylık sürecinde neler yaşandı?: 

24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili genel seçimleri öncesinde, AK Parti'nin İstanbul adaylarının başvuru süreci tamamlanıyor. AK Parti İstanbul milletvekili kesin adayları YSK'nın belirlediği takvime göre, 30 Mayıs tarihinde yayınlanacak. Kesin aday listesleri yayınlandığında sayfamızda olacak.

Murat Çevik AK Parti İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili Aday Adayı oldu

Onur İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çevik, Ak Parti'den milletvekilliği aday adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Çevik, “Recep Tayyip Erdoğan'a yük olmak için değil, yükünü almak için aday adayı oldum” dedi. Onur İnşaat Grup A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çevik, Ak Parti İstanbul 1. bölgeden milletvekilli aday adayı olduğunu duyurdu. Aslen Van Ercişli olan 44 yaşındaki işadamı Murat Çevik, adaylığıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında şu sözlere yer verdi;" Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yük olmaya değil, yükünü almak için aday adayı oldum. Tecrübemi, birikimi AK Parti çatısı altında milletime ve ülkeme aktarmak istiyorum. Partimin her kademesinde görev almış bir kişiyim. Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden bu yana Milli Görüş kökenli bir siyaset adamıyım."diye konuştu. 

Zeynel Şimşek AK Parti Aday Adaylığı için başvurdu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giderek, İstanbul 1. Bölge milletvekili aday adaylık müracaatını yapan Zeynel Şimşek, “60 yıldır hayatımı sürdürdüğüm Beykoz’da, evine gidip de çayını, ekmeğini, yemeğini yiyemeyeceğim bir insan yoktur. Beykoz’da bir insan yoktur ki, ne yaptığını nasıl yaşadığını bilmeyeyim. Bizler hayatı ve hayat mücadelesini o insanlarla birlikte verdik. Onların derdiyle dertlendik ki, bir takım girişimlerle AK Partimizden koparılmaya çalışan ve benimde içinde olduğum bu kesimin bu büyük camiadan koparılma girişimlerini etkisiz kılmak bizim boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.

Yunus Ekşi AK Parti'den aday adayı oldu

Ekonominin yeniden yapılanması gerekliliği  ve bunun faizsiz, yerli ve milli bir modelle mümkün olacağını savunan Yunus Ekşi, “Bizim amacımız, ülkemizin geçirdiği sosyal, politik ve özellikle ekonomik badirelere karşı bir direnç ve akabinde ekonomik ve iktisadi çözümler içeren bir reçete sunmaktır” dedi.

Şu anda yeni bir dönemin içerisinde olduğumuzu belirten Ekşi, “Özellikle 26 Haziran tarihinden sonra gerek ekonomik, gerekse iktisadi bir hamlenin yapılması zorunluluğu doğmuştur. Tabi bunun için elinizde bir plan, program olması lazım. Yapacağınız çalışmaların, projelendirilmiş ve uygulanabilir olması lazım. Ülkemizin, iktisadi ve ekonomi hususunda, daha fazla deneme yanılmalar şeklinde kaybedecek zamanı yoktur. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanımızın faizli para kredi sisteminin değerleme kuruluşları ile gerçekleştirdiği ekonomik saldırılardan zaman zaman şikayetçi olduğunu görüyoruz. Yine; “Milli ve Yerli Para ile kur baskısını yeneceğiz” söylemini de bu anlamda çok önemsiyorum” ifadesini kullandı.

Av. Murat Atım, AK Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana aktif görevlerde bulunan Av. Murat Atım, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti 2. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığına başvuru dosyasını sunan Av. Murat Atım, 24 Haziran seçimlerinin İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi dileklerinde bulundu.

Av. Murat Atım, "Partimizin kuruluşunda Gaziosmanpaşa'da Kurucu ilçe Başkan Yardımcısı olarak başladığım, Sultangazi’de ise 6 yıldan fazla süreyle Kurucu İlçe Başkanı olarak sürdürdüğüm ve son olarak da 3 yıldır İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ettirdiğim parti hizmetlerimi yeni dönemde de devam ettirmek için 24 Haziran 2018 seçimlerinde İstanbul 2. Bölge’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yapmış bulunmaktayım. Rabbim çıktığımız bu yolda bizleri mahcup etmesin. Siz kıymetli dostlarımın desteklerini bekliyorum" dedi.

AK PARTİ'YE ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAĞDI

AK Parti’ye aday adaylığı başvurusu yağıyor. Lise öğrencisinden, 15 Temmuz gazilerine kadar çok sayıda kişi, 24 Haziran’da aday olabilmek için başvuruda bulundu.

LİSELİ AŞIKKUTLU

Seçilme yaşının da 18’e inmesiyle, Türkiye’nin pek çok şehrinde öğrenciler de milletvekili olmak için aday oldu. Onlardan biri, Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi olan Mehmet Emin Aşıkkutlu. “7 Haziran 2015 seçimi öncesinden referandum sürecide dahil AK Parti’de gönüllü görev aldım” diyen Aşıkkutlu, İstanbul 2. Bölge aday adayı.  

28 ŞUBAT MAĞDURU

 28 Şubat sürecinde başörtülü olduğu gerekçesiyle üniversitesindeki sırasından alınan, gözaltında karnındaki bebeğini kaybeden, hapis cezası verilen ilk başörtülü olan Nuray Canan Songür de AK Parti İstanbul milletvekili aday adaylarından. Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş de AK Parti’ye Eskişehir için aday adaylığı başvurusunda bulundu. TV dizilerinden tanınan, ‘Pire Ferhat’ lakaplı 80 cm boyundaki Ferhat Okçu (35) da Afyonkarahisar için AK Parti’ye başvurdu.  

15 TEMMUZ GAZİLERİ

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, kendi kullandığı kamyonuyla milleti Taksim’e çıkaran Şerife Boz da İstanbul’dan aday adayı oldu. 15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı Erol Bulut da AK Parti’ye İstanbul adaylığı için başvurdu.  

KANAAT ÖNDERLERİ

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Bingöl’den AK Parti aday adayı oldu. Herki Aşireti kanaat önderi Mehmet Fırat da Hakkari’den AK Parti milletvekili aday adaylığı müracaatta bulundu. Sözen ve Fırat, uzun dönemdir terörle mücadeleye verdikleri destek ve bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarla olan yakın diyologlarıyla dikkat çekiyordu.

Aday adayı İHL öğrencisi Aşıkkutlu, kendisine‘Mehmet Emin’ adını Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini söyledi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN