AK Parti ve MHP'den 'Sosyal Medya Yasası' için 'kapalı' toplantı

AK Parti ve MHP'den 'Sosyal Medya Yasası' için 'kapalı' toplantı

AK Parti ve MHP'nin, sosyal medya yasası için TBMM’de kapalı toplantı yaptığı öğrenildi. Toplantıda, bant daraltmadan reklam yasağına kadar sosyal medya üzerinde uygulanacak yaptırımların görüşüldüğü belirtildi.

Sosyal medya yasağı kapsamında adının ‘Dijital Hizmetler Yasa Teklifi’ olabileceği belirtilen kanun teklif için AK Parti ve MHP'nin, TBMM'de kapalı toplantı yaptığı öğrenildi. Yapılacak olan son değişikliklerin görüşüldüğü toplantıda sosyal medyaya uygulanacak yaptırımların ele alındığı belirtiliyor.

AK Parti tarafından hazırlanan 69 maddelik kanun teklifi, bayram öncesinde MHP’ye sunulmuştu. Teklif ile “gerçek hayatta suç olanın internet ortamında da suç olmasının” temel ilke olarak kabul edilmesi; mahkemeler tarafından “yalan ya da dezenformasyon” içeren haberlerin tespit edilmesi, internet haber siteleriyle ilgili “internet medya kanunu” getirilmesinin öngörüldüğü belirtilmişti.

Teklifin önümüzdeki ay, TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyordu.

Bayram tatili sonrasında AK Parti ve MHP, yasa teklifi çalışmalarına hız verdi. Milletvekilleri dün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Salonu'nda bir araya geldi. “Kapalı” toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın başkanlık ettiği öğrenildi.

Toplantıda; bant daralmadan reklam yasağına kadar "sosyal medya üzerinde uygulanacak yaptırımların" masaya yatırıldığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN