AK Parti'den '6 yaşındaki çocuğa istismar' hakkında açıklama

AK Parti'den '6 yaşındaki çocuğa istismar' hakkında açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'de infiale yol açan ve muhalefet liderlerinin art arda eleştiri yağmuruna tuttuğu Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken imam nikâhıyla evlendirdiği ve kızın cinsel istismara uğradığı iddiasına ilişkin, “Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır" dedi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi "imam nikahıyla" evlendirmesi ve çocuğun yıllarca cinsel istismara uğramasına ilişkin açılan dava 22 Mayıs'ta görülecek.

İnfiale yol açan olaya muhalefet liderlerinden tepki yağarken bir açıklama da AK Parti Grup Başkanvekili Zengin'den geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, konuyu bir “memleket meselesi” olarak gördüğünü ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:

'CEMAATSE CEMAAT HERKES İFADEYE ÇAĞRILMALI'

"Annenin, babanın, failin ceza alması yetmez. Yakınları, bunu destekleyen, gören sosyal dokuda kim varsa cemaatse cemaat herkesin ifadeye çağırılması lazımdır. Bunu söyledikten sonra kapatmaya çalışmak diyorsunuz. Bunu reddediyoruz, kötü niyetli buluyoruz. Bunun en tepe noktaya kadar üzerine gidilmesini ifade ediyoruz. Bu memlekette çocuklar hepimizin. Çocuklarla alakalı birbirimizle yarış olamaz. Onun hakkını hukukunu hep birlikte korumalıyız. TBMM bu konuda ortak hareket etmek zorundayız."

Zengin ayrıca, “Ben, kendi grup başkanımızla ve Sayın Cumhurbaşkanımızla da konuşarak, araştırma komisyonunu derhâl kuralım. Bu konuyla alakalı bize düşen ne varsa fazlasıyla yapalım” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN