Eren Erdem’den 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki: Bu vakanın adı sapıklıktır

Eren Erdem’den 6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesine tepki: Bu vakanın adı sapıklıktır

CHP Parti Meclis üyesi Eren Edem, Türkiye’yi ayağa kaldıran 6 yaşındaki bir çocuğun imam nikahıyla evlendirilip istismara uğramasına sert sözlerle tepki gösterdi. Erdem, “Bu vakanın adı tecavüzdür, sapıklıktır, pedofilidir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem Kampana News’te Canan Kaya ve Şevin Ekinci’nin sunumuyla yayınlanan Sabah Kahvesi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eren Erdem, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirilmesine ve cinsel istismara uğramasına sert sözler tepki gösterdi.

“BUNUN ADI TECAVÜZDÜR, SAPIKLIKTIR, PEDOFİLİDİR”

Kendisinin de bir baba olduğunu hatırlatan Erdem, “Bu vakanın adı tecavüzdür, sapıklıktır, pedofilidir. Bu işin inancı olmaz. Bu iş inançla, başka bir şeyle tarif edilemez” dedi.

Olayı haberleştirerek Türkiye gündemine getiren gazeteci Timur Soykan’a yönelik eleştirilere ve sosyal medya üzerinden yürütülen linç kampanyasına ateş püsküren Erdem, “Timur Soykan gazetecilik yapmıştır. Bir cumhuriyet savcısının iddianamesinin içerisindeki verileri haberleştirmiştir. Bir şey uydurmamıştır. Neredeyse ‘Timur Soykan tutuklansın’ şeklinde bir kampanya yapıldı. Ben gazetecilik kökenli bir siyasetçiyim burada Timur’la dayanışmamı ifade etmek istiyorum. Timur’un yaptığı işin adı gazeteciliktir” diye konuştu.

“KİMSE BİR İNANCI HEDEF ALMADI”

Olay üzerinden daha korkunç bir tartışmanın yaşandığına işaret eden Erdem, “Bu duruma karşı neredeyse Timur Soykan ve bu haberi paylaşan insanlar İslam ve inanç düşmanı ilan edildiler. Esas inanç İslam düşmanlığı budur. Bu temiz inanç, Anadolu’nun, bu coğrafyanın kadim inancı pedofili, tecavüz ve sapkınlıklarla kirletmektir. Gerçek inanç düşmanlığı budur. Evvela İslamcısı, solcusu, ateisti sünnisi amasız fakatsız hepimizin söylemesi gereken şey; ‘bu bir tecavüzdür bu bir pedofilidir, bu bir kriminal vakadır bu kişiler ceza almalıdır’ olmalı. Bunun bir inançla, bir değerle alakası yoktur. Hiç kimse bunu gündeme getirdiği için bir inancı değeri hedef almamıştır. İnancı ve değeri hedef alanlar o inancın içine bunu sokmaya çalışan, o inancın gereğiymiş gibi anlatanlardır. Bunu çok net bilmek lazım.” ifadelerini kullandı.

“LAİKLİK İNANÇLARIMIZI SAPKINLIKLARDAN KORUYACAKTIR”

Değerlendirmesinde laiklik vurgusu yapan Erdem sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz neden laiklik diyoruz. Temiz inançlarımızı tam olarak bu sapkınlıklardan korumak için diyoruz. Türkiye’nin laik bir hukuk devleti olmasının en temel kazanımı inanç toplumu açısından olacak. Bu sapkınlıklardan korunmak daha mümkün hale gelecek. Bu polemikleri inançlı-inanç düşmanı ayrımından çıkartmamız lazım. Burada ya çocuklardan yanayız ya çocuklara karşıyız, ya pedofiliyi savunuyoruz ya çocukları savunuyoruz. Burada tek ayrım budur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN