Alevler şimdi de Marmaris'i sardı

Alevler şimdi de Marmaris'i sardı

Manavgat'taki yangın bitmeden Marmaris'ten orman yangını haberi geldi. Yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba sarf edilen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Muğla Valisi Tavlı, gerekli görülen yerlerin tahliye edildiğini açıkladı.

Antalya Manavgat'ta dün başlayan orman yangınları bugün de devam ediyor. 3 kişinin hayatını kaybettiği yangın, yerleşim yerlerine de ulaştı. Birçok ev küle dönerken, vatandaşlar göz yaşlarına boğuldu. Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor ancak alevler henüz kontrol altına alınamadı.

1-003.jpg

MARMARİS'TE DE ORMAN YANGINI ÇIKTI

Tüm Türkiye'nin yüreğini yakan Manavgat yangınının ardından bir kötü haber de Muğla'dan geldi. Marmaris'te ormanlık alanda çıkan yangın kuru otların ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yerlerine ulaşmaması için itfaiye ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

2.jpg

'HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, bir uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla" paylaşımında bulundu.

3.jpg

'YERLEŞİM YERLERİNDE GEREKLİ GÖRÜLEN YERLER TAHLİYE EDİLİYOR'

Muğla Valisi Orhan Tavlı da "Kamu kurum ve çalışanları yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerinde gerekli görülen yerler tahliye ediliyor" ifadelerini kullandı.

4.jpg

'KILIÇDAROĞLU: BU KONUDA HEPİMİZ BİRİZ, TEK YÜREĞİZ'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Antalya'nın ardından Muğla'dan da orman yangını haberi geldiğini belirterek "Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir" dedi.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi de Marmaris’ten yangın haberleri geliyor. Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir. Ormanlarımızın, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, çalışanlarımızın, ormanlarda yaşayan canlıların hesabı sorulur. Bu konuda hepimiz biriz; tek yüreğiz. Bu böyle bilinsin!"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN