Ali Babacan, ateşkes çağrısına dikkat çekti: İsrail hukuku yok sayıyor

İsrail-Filistin savaşında yirmi ikinci gün de geride kaldı. İsrail'in saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bini geçerken bölge enkaza döndü. İsrail'in durmak bilmeyen saldırılarına tepkiler sürüyor. DEVA Partisi lideri Babacan, "BM’nin ateşkes çağrısı kararı aldığı gün başlayan işgal, İsrail’in hukuku yok saydığını gösterir" dedi.

Hamas güçlerinin 7 Ekim'de başlattıkları 'aksa Tufanı' operasyonuyla birlikte İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılara başladı. Üç haftalık süreçte saldırılarla birlikte bölgede yaşam adeta durdu.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE SERT OPERASYON

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Gazze’ye başlattığı operasyon sonrası gece 00.19’da sosyal medya hesaplarından Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı Türkçe ve İngilizce açıklamada Babacan şu ifadeleri kullandı:

'KAÇ MASUM SİVİLİN DAHA HAYATINI KAYBETMESİ GEREKİYOR?’

“İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı. Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve “Etnik temizlik” anlamına geliyor. BM Genel Kurulunun ateşkes çağrısı kararı aldığı bir günde başlayan bu işgal, İsrail’in uluslarası kamuoyunu ve hukuku yok saydığının yeni bir örneğidir.

Başta ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere İsrail Hükûmetinin insanlık ve savaş suçlarına destek veren ülkelere sormak istiyorum: Yaşanan bu faciaya "Dur" demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor? Kuşkusuz ki tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların hesabını tarih soracaktır.”

Babacan’ın İngilizce mesajı ise şöyle:

“As Israel launches a ground operation in Gaza, we are witnessing dire humanitarian consequences. Gaza remains under relentless airstrikes, all communications are disrupted, and essential services are paralyzed.

I urgently reiterate the call for a ceasefire and the swift delivery of humanitarian aid.

How many innocent civilians must perish before we say 'enough'?”

BABACAN: HUKUKSUZLUKTUR, SUÇTUR

Ayrıca Babacan, sosyal medya hesabından paylaştığı video ile de şu ifadelere yer verdi:

"Hiçbir ayrım yapmadan sivillerin üzerine her gün bomba yağdırmak, ardından da en temel insani ihtiyaçların Gazze’ye girmesini kısıtlamak insanlık değildir. Hukuksuzluktur, suçtur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN