Ali Babacan'dan TÜİK rakamlarına tepki: Beştepe'de gerçeği söyleyecek biri yok mu?

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla vatandaşın enflasyonu arasındaki farka dikkat çekerek sosyal medya hesabından bir video paylaştı. TÜİK'in rakamlarının uydurma olduğunu söyleyen Babacan, "Yok mu Beştepe’de bir ‘cesur yürek’? Herkesin her şeyi bildiğini, gerçekleri çarpıtmanın bir işe yaramadığını, TÜİK’in rakamları uydurduğunu haykıracak kimse yok mu orada? " tepkisi gösterdi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ziyareti sırasında bir esnaf; Babacan’a, “Yok artık etiketleri değiştirmekten etiket makinalarını bozduk” diyerek dert yandı ve “Ekonomik olarak sizin zamanınızda işler çok güzeldi inşallah yine aynı şekilde olur” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, esnaf ziyaretleri sırasında yaşadığı bir diyaloğun yer aldığı bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Babacan’ın videoyu paylaşırken yaptığı açıklama şöyle:

"DEVEKUŞU GİBİ BAŞINIZI KUMA GÖMMEYİN"

“Yok mu Beştepe’de bir ‘cesur yürek’? Herkesin her şeyi bildiğini, gerçekleri çarpıtmanın bir işe yaramadığını, TÜİK’in rakamları uydurduğunu haykıracak kimse yok mu orada? Yeter artık, devekuşu gibi başınızı kuma gömmeyi bırakın. Alın size hakikatin sesi:”

Paylaşılan videoda esnaf Babacan’a şöyle dert yanıyor:

“TÜİK’in açıkladığı bir enflasyon rakamı var yüzde 20-21, fotokopi kağıdını bir ay önce 20 liraya, 25 liraya satıyorduk şu anda 60 liraya satıyoruz. 3 misli… 500’lük top A4 ve kârımız yok. Yüzde 100’den aşağı zammın gelmediği hiçbir şey yok. Okuyup yazan nüfus için en temel ihtiyaç. Hala yüzde 20 enflasyonla yaşadığımızı zannediyoruz.

İnsanları yanıltıyorlar ama işin içinde olanlar da görüyor neyin ne olduğunu. Çanta satıyoruz, sattığımız çantayı yerine bir daha alıp koyamıyoruz. Bu duruma geldi artık yani hiç satmasak daha kârlı duruma geldi. Okul sezonunda bu çantaları 50 liraya satıyorduk. Şu anda 100 liraya satıyorum ve yenisini alamıyorum. Sonumuzu hayır eylesin. Yok artık etiketleri değiştirmekten etiket makinalarını bozduk. Ekonomik olarak sizin zamanınızda işler çok güzeldi inşallah yine aynı şekilde olur.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN