Ali Erbaş: Diyanet İşleri Başkanlığımız milletimizin gönül rahatlığı ile güvendiği bir kurum

Ali Erbaş: Diyanet İşleri Başkanlığımız milletimizin gönül rahatlığı ile güvendiği bir kurum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, başkanı olduğu kurumun birlik ve beraberliğe verdiği önceliği işaret edip, güvenilirliğine vurgu yaparak "Milletimizin dikkatle takip ettiği ve gönül rahatlığı ile güvendiği bir kurumdur" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığının Gelecek Perspektifi, Hizmetler, Hedefler, Stratejiler” başlığıyla düzenlenen 4. İlçe Müftüleri Kongresi'ne katıldı. Başkan Erbaş, kongredeki konuşmasında, dinin medyadaki temsili ve toplumun Diyanet İşleri Başkanlığına bakışı hakkında açıklamalarda bulundu.

'DİNİ KONULAR MEDYADA VE SİYASETTE GELİŞİGÜZEL ELE ALINIYOR'

Günümüzde özellikle din ve diyanetle ilgili konuların daha çok gündeme geldiğini gördüklerini ve görmeye de devam edeceklerini belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“Dini konuların ve meselelerin medyada, siyasi zeminlerde ve hayatın içinde daha çok ve gelişigüzel ele alındığına şahit oluyoruz. Söz konusu durum bir karmaşaya, zihinsel karışıklığa, güven bunalımına ve daha da önemlisi dine karşı mesafeli bir duruşa sebep olma riski taşıyor. Biz vazifemizi hakkıyla ifa edersek ihmale, istismara, suistimale dolayısıyla endişeye mahal kalmayacaktır.”

'DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN DÜNYADA EŞİ BENZERİ YOK'

Erbaş, şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmişten günümüze milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik harcıdır, kardeşlik sigortasıdır. Milletimizin dikkatle takip ettiği ve gönül rahatlığı ile güvendiği bir kurumdur. Diyanet İşleri Başkanlığı, dünyada benzeri olmayan büyük bir teşkilattır. Kurumumuzu gittiğimiz ülkelerde anlattığımızda bizi dinleyen insanların nasıl hayranlıkla dinlediklerini ve ‘keşke bizim de böyle bir teşkilatımız olsa’ dediklerini duyan bir kardeşiniz olarak söylüyorum.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN