Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İmam hatip nesliyle iftihar ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İmam hatip nesliyle iftihar ediyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, MEB tarafından imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisi'nde “İmam hatip nesliyle iftihar ediyoruz. İnşallah bu alanda en başarı dönemlerimizi devam ettireceğiz. Bu programları en güzel şekilde uygulayacağız ama bizim için sorumluluğumuz çok büyük" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından imam hatip okullarındaki başarılı örneklerin ve model uygulamaların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan Başarılı Örnekler Sergisi'nde dereceye giren projeler, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katıldığı törende ödüllendirildi.

MEB Şura Salonu’nda gerçekleştirilen törene Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Erbaş, burada yaptığı konuşmada, “İmam hatip neslinin 1951 yılından itibaren 71’inci yıl dönümü. Farklı zamanlarda farklı badireler yaşanarak bugünlere geldik. Çok büyük başarılar kazandığımız yıllar oldu. Sıkıntılı zamanlarımız oldu ama bugün hakikaten altın yıllarımızı yaşıyoruz. 150 bin hocamızın tamamı imam hatip mezunu. Böyle bir kurum yok Türkiye’de. Bizim sorumluluğumuz çok büyük. İmam hatip öğretmenlerimizin sorumluluğu çok büyük” dedi.

“MANEVİ KALKINMAYI MADDİ KALKINMAYA EŞDEĞER OLARAK GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”

Tüm okullarda ahlaklı bir nesil yetiştirilmesi gerektiğini söyleyen Erbaş, “Ben buradan imam hatip öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Öğrencilerimizi çok iyi yetiştirelim. İlahiyatçı öğretmenlerimize seslenmek istiyorum. Bizim en önemli hedefimiz maddi ve manevi kalkınmadır. Maddi noktada Türkiye hızla ilerliyor. Manevi kalkınmayı maddi kalkınmaya eşdeğer olarak geliştirmemiz lazım. Ahlaklı, inançlı, dürüst bir nesil. Bunu sadece imam hatiplerde değil bütün okullarda, bütün öğrencilerimizle yapmamız gerekiyor” dedi.

“İMAM HATİP NESLİYLE İFTİHAR EDİYORUZ”

Erbaş, şöyle devam etti:

“İmam hatip nesliyle iftihar ediyoruz. İnşallah bu alanda en başarı dönemlerimizi devam ettireceğiz. Bu programları en güzel şekilde uygulayacağız ama bizim için sorumluluğumuz çok büyük. Yolda yürürken bile gözetim altındayız. O imam hatiplilik ismine yakışmayan hal ve hareketler içerisinde bulunmamak için elimizden gelen gayreti gösterelim. Hazreti Muhammed’in varisleri olarak o nasıl en güzel örnek olduysa biz de toplumumuza en güzel örnek olan imam hatipliler olarak hem hayatımızı devam ettirmeye, eğitimimizi tamamlamaya gayret edelim.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN