Almanya ve Fransa: Osman Kavala serbest bırakılsın

Almanya ve Fransa: Osman Kavala serbest bırakılsın

Tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın 21 Mayıs'ta görülecek duruşması öncesi açıklama yapan Almanya ve Fransa, Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Alman Hükümeti İnsan Hakları ve İnsani Yardım Sorumlusu Barbel Kofler ve Fransa İnsan Hakları Büyükelçisi Delphine Borione, tutuklu iş insanı Osman Kavala'nın 21 Mayıs’ta görülecek davası öncesi ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AİHM kararına rağmen Kavala’nın yaklaşık bin 300 gündür cezaevinde olduğu ve AİHM’in 6 ay önce verdiği karara rağmen hala tahliye edilmediği hatırlatıldı.

"OSMAN KAVALA'YI DERHAL SERBEST BIRAKIN"

Ortak açıklamada, Avrupa Konseyi üyesi Türkiye’nin AİHM kararına uymamasının hukuk devleti ilkelerine ters düştüğü uyarısı yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye’ye uluslararası yükümlülüklerine saygı göstermesi ve Kavala’yı derhal serbest bırakması çağrısı yapıyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN