Almanya'ya giden Türklere kötü haber! Binlercesi eve geri gönderildi: Sınırlardan geri çevriliyorlar

Almanya'ya giden Türklere kötü haber! Binlercesi eve geri gönderildi: Sınırlardan geri çevriliyorlar

Almanya'ya yeni bir iş umuduyla giden Türklere kötü haber! Binlercesi eve geri gönderildi! Gidenler, sınırlardan geri çevriliyor...

Almanya, Doğu Avrupa üzerinden artan kaçak göçmen akınına karşı başlattığı sınır kontrolleriyle başarı elde etti. 16 Ekim'de başlayan kontrollerin ardından, çoğunluğu Türk veya Türk vatandaşı olan 5 binden fazla kaçak göçmen ülkeye alınmadı. Bu kişiler, sınırlardan geçemedikleri ve geri dönemedikleri için orman yolları ya da başka türlü gizli yolları kullanarak ülkeye girmeye çalıştı.

TÜRKLER'DE İLTİCA ORANI YÜZDE 13

63d26d4de4bfdd2164cfe69c.webp

Sınır kontrolleri sırasında sadece "iltica hakkı tanınması muhtemel" kişilere izin verildi. Bu kapsamda çoğunlukla Suriyeliler ve Afganlar ülkeye alındı, çünkü bu ülkelerden gelenlerin iltica kabul oranı yüksek. Ancak Türklerde iltica kabul oranı yüzde 13 civarında olduğu için, Türkiye'den gelenler özellikle seçilip sınır dışına çıkarıldı.

TÜRKİYE'DEN GELENLER ÖZELLİKLE SEÇİLİYOR

thumbs-b-c-3c6db97162c741fd9cb26d9ca1bc476d.jpg

16 Ekim ile 20 Kasım arasında gerçekleşen kontroller sonucunda 5 binden fazla kişinin ülkeye girişi engellendi. Türkiye'den gelenler özellikle seçilip geri çevrildi ve geldikleri ilk Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeye gönderildi. Bu süreçte 11 bin 500 izinsiz girişin 5 bini reddedildi, 266 insan taciri yakalandı ve 670 aranan kişi gözaltına alındı. 394 ev, üst ve araç araması yapıldı, 329 uyuşturucu kaçakçısı yakalandı, silah ve tehlikeli madde taşıyan 250'ye yakın kişi hakkında işlem yapıldı.

Alman Polis Birliği, uygulamalardaki başarıyı övse de, kontrollerin daha önce başlamamasını büyük bir hata olarak nitelendirdi. Bu operasyonların, insan tacirleri, illegal göç ve çeşitli suç örgütlerine karşı yapılan etkili bir darbe olduğu vurgulanırken, eleştiri de kontrollerin daha önce başlamamış olması yönünde yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN