Altılı masa bugün Saraçhane'de: Liderler tek tek davet etti

Altılı masa bugün Saraçhane'de: Liderler tek tek davet etti

Dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun devam eden hakaret davasının sonuçlanması ile birlikte altılı masa liderleri bugün İBB binasının yer aldığı Saraçhane'ye vatandaşlarla buluşacak. Saat 16.00'da başlayacak olan buluşma için siyasi liderler tek tek çağrıda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2019 yılından bu yana devam eden davası dün sonuçlandı. İmamoğlu, YSK Üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açıklan davadan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıktı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise dün dava devam ederken sosyal medya aracılığıyla İstanbulluları İBB binası önüne Saraçhaneye çağırdı. İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan İstanbullulara seslenerek, "16 milyon İstanbullunun evi Saraçhane’dir. İstanbul ve Türkiye, iradesine daha önce nasıl sahip çıktıysa bugün de çıkacaktır. Karar ne olursa olsun, kâh sevincimizi kâh irademizi göstermek adına herkesi saat 16.00’da Saraçhane’ye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun çağrısı üzerine Saraçhane'ye gelen vatandaşlar ise dava sonucunu burada öğrendi. Dava kararının açıklanmasının ardından İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, desteğe gelen vatandaşlarla buluştu.

ALTILI MASA BUGÜN SARAÇHANE'DE

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu çağrının ardından dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabı Twitter'dan tekrar bir paylaşımda bulundu. İmamoğlu, bugün saat 16.00'da altılı masa liderlerinin Saraçhane'de olacağını söyleyerek, vatandaşları Saraçhane'ye davet etti.

SİYASİLERDEN DAVET GELDİ

İmamoğlu'nun çağrısı üzerine ise altılı masa liderlerinde ve parti teşkilatlarından Saraçhane'ye davet mesajları geldi.

ALİ BABACAN

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımla, "Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16.00’da herkesi bekliyoruz" çağrıda bulundu.

AHMET DAVUTOĞLU

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise dün, "Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum" diyerek İmamoğlu'na destek mesajlarını iletti. Davutoğlu, bugün Saraçhane'de bulunacak.

BUĞRA KAVUNCU

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise partisi adına resmi sosyal medya hesabından çağrıda bulundu. Kavuncu, "Bugün saat 16.00'da, milletimizin iradesine sahip çıkmak için Saraçhane'de olacağız. Ellerimizde yalnızca Türk Bayrağımızla demokrasimize sahip çıkacağız. Sandıkla gelen ancak sandıkla gider! @meral_aksener" ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN UYSAL

Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal ise resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan "Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane’de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü #Milliİrade ‘ye sahip çıkarak kaldıracaktır! Yarın İstanbul’da #YeterSözMilletin diye haykıracağız!!!" şeklinde paylaşımda bulundu.

TEMEL KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da partisinin İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı'nın paylaşımını alıntıladı. Yazıcı, "Haksızlığa, hukuksuzluğa karşı hep beraber #sarachane’deyiz. Saat 16.00’da herkesi bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN