Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddialarına Bakan Koca'dan açıklama

Ankara Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddialarına Bakan Koca'dan açıklama

Yılda yaklaşık 400 bin kişiye poliklinik, 25 bin kişiye ise yataklı tedavi hizmeti veren Ankara Onkoloji Hastanesi'nin, Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı iddia edilmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Koca, "İddialar asılsızdır" dedi.

Ülkenin her yerinden gelen kanser hastalarının tedavi edildiği yılda yaklaşık 400 bin kişiye poliklinik, 25 bin kişiye ise yataklı tedavi hizmeti veren Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi olan Ankara Onkoloji Hastanesi'nin Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle kapatılacağı iddia edilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, iddiaları yalanladı.

Bakan Koca sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamasında "Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylülde açılıyor. Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji E. A. Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

HASTA GARANTİSİ NEDENİYLE KAPATILACAĞI İDDİA EDİLDİ

Etlik Şehir Hastanesi için verilen hasta garantisi nedeniyle Ankara Onkoloji Hastanesi’nin yanında her biri eğitim ve araştırma hastanesi niteliğinde olan, Zübeyde Hanım Etlik Doğumevi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt, Dr. Sami Ulus ve Ulucanlar Göz Hastanesi'nin kapatılacağı iddia edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN