Son dakika! Kılıçdaroğlu'na saldırıya soruşturma

Son dakika! Kılıçdaroğlu'na saldırıya soruşturma

Ankara Valiliği, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğramasıla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır" denildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara'da katıldığı bir cenaze töreninde bir grubun saldırısına uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Ankara Valiliği'nden de açıklama geldi: Olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.

"SORUMLULAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILDI"

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır." ifadesine yer verildi.

Öte yandan Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada "Kılıçdaroğlu ile ilgili güvenlik tedbirleri alındı, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı" dedi.

ANKARA BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

TERÖR BAĞLANTISI ARAŞTIRILACAK

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını, olayın terör bağlantısı ya da provokatif bir eylem olup olmadığına ilişkin her yönüyle araştırıldığını söyledi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından saldırıya uğradı. Kılıçdaroğlu, Türkiye-Irak sınır hattında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerden piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze törenine katılmak üzere Çubuk'a gitti. Akkuzulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından top arabasına alınan şehidin naaşı, köy mezarlığına götürüldü.

KILIÇDAROĞLU'NA YUMRUKLU VE TEKMELİ SALDIRI

Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

Yakın korumlarının yanı sıra özel harekat, polis ve jandarma ekiplerinin müdahalesiyle korunan Kılıçdaroğlu, alandan alınarak, çevredeki bir eve götürüldü. Evin çevresinde güvenlik çemberi oluşturuldu. Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve köyün ileri gelenleri de ellerindeki megafonlarla gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Kılıçdaroğlu'nun aracı, bulunduğu evin önüne getirildi. Burada toplanan bazı vatandaşlar taşlarla saldırdıkları aracın camlarını kırdı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN